2020-01-10 19:30:10
Φωτογραφία για Εμπρηστικός χάρτης από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Γελοίο να έχει ΑΟΖ το μικρό Καστελόριζο» – Νέες προκλήσεις με πολλαπλές NAVTEX
Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία. Τώρα οι Τούρκοι εμφανίζουν ένα χάρτη του Καστελόριζου και προσπαθούν να πείσουν την διεθνή πως δεν δικαιούται να έχει ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγές, ανήρτησε στο Τwitter μια εικόνα που δείχνει το Καστελόριζο και την αντικείμενη τουρκική ακτή και προέβη σε ένα προκλητικό σχόλιο μέσω Twitter.

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο», γράφει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια απάντησε και σε σχόλιο άλλου χρήστη του Twitter πως δεν πρόκειται για άποψη του αλλά για το διεθνές δίκαιο. Θεωρούμε πως δεν πρόκειται για τυχαία ενέργεια από τον Τούρκο πολιτικό διευθυντή του ΥΠΕΞ καθώς βρισκόμαστε στην φάση όπου θα συναντηθούν αντιπροσωπείες των ΥΠΕΞ των δυο χωρών.

Believeing that a tiny island of 10 km2, located 2km away from Turkey and 570km away from Greece can create 40.000 km2 maritime zone in the East Mediterranean is ridiculous. https://t.co/Q0Os8GiZi0

— Çağatay Erciyes parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ