2020-01-11 11:20:00
Φωτογραφία για Η υπόγεια στοά που ενώνει μία Πυραμίδα με την Σφίγγα της Αιγύπτου - ΜΥΣΤΗΡΙΟ
[11/01/2020 - 11:13]

Η υπόγεια στοά που ενώνει μία Πυραμίδα με την Σφίγγα της Αιγύπτου

Κατά τις ανασκαφές, οι οποίες εκτελούνταν στην περιοχή γύρω από τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας τη δεκαετία του 1930, υπό την εποπτεία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Καΐρου Selim Hassan, ανακαλύφθηκε ο τάφος της Βασίλισσας Rekhetre, η οποία πέθανε το 3.600 π.Χ.



Ο τάφος της Αιγύπτιας Βασίλισσας είχε συληθεί κι έτσι, βρέθηκαν στο εσωτερικό του μονάχα η μούμια της και τρία πήλινα αγγεία. Αλλά η ανεύρεση του τάφου της αποτέλεσε την αφορμή, ώστε να αποκαλυφθεί μια υπόγεια στοά, η οποία συνέδεε τη δεύτερη μεγαλύτερη από τις Πυραμίδες της Γκίζας, την Πυραμίδα του Χεφρήνου, με τη Μεγάλη Σφίγγα. Η στοά αυτή ήταν στρωμένη με θαυμάσιας τέχνης μωσαϊκό.

Μετά από αυτήν την ανακάλυψη στη Νεκρόπολη της Γκίζας, άρχισε να συζητιέται στους κόλπους των αρχαιολόγων μήπως και άλλες πυραμίδες συνδέονταν με το μυστηριώδες κολοσσιαίο μνημείο της Σφίγγας, διαφωτίζοντας έτσι το αίνιγμα της ύπαρξής του.

Η σύνδεση της Μεγάλης Σφίγγας με υπόγειες στοές με τις εμβληματικές πυραμίδες της Γκίζας αναπτέρωσε το ηθικό των αρχαιολόγων, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν φτάσει πιο κοντά ώστε να λύσουν τον γρίφο της.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 25/01/1935

strangepress.gr



Διαβάστε τη συνέχεια

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Η υπόγεια στοά που ενώνει μία Πυραμίδα με την Σφίγγα της Αιγύπτου periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ