2020-01-11 19:40:17
Φωτογραφία για Επεισόδια στο Κουκάκι: Έφοδος της αστυνομίας στις καταλήψεις
Πάνω από την περιοχή βρίσκεται και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ με προβολέα

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις των κτιρίων στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, μετά από εντολή εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στα κτίρια τα οποία είχαν ανακαταλάβει αντιεξουασιαστές.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή με τους αντιεξουσιαστές, που βρίσκονται μέσα στην κατάληψη Ματρόζου, να πετάνε στις δυνάμεις των ΜΑΤ πέτρες, μάρμαρα και μπογιές.

Αυτά είναι τα επαγγέλματα με μισθό πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα με σιδηροτροχό ενώ έχουν δημιουργήσει «υπόστεγο» με τις ασπίδες τους.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και των αντιεξουσιαστών, όταν ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας.

Αμέσως σημειώθηκαν επεισόδια και κυνηγητό στα γύρω στενά μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των αντιεξουσιαστών, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.


Συνολικά η αστυνομία έχει προχωρήσει σε εννέα προσαγωγές ενώ αναμένονται εισαγγελείς.

Η ανακατάληψη έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την «επεισοδιακή» επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο στο Κουκάκι, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά και τη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ.

«Για πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή», γίνεται λόγος στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετικά με την ανακατάληψη των κτιρίων στο Κουκάκι.

«Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας» προστίθεται.

Η ανακοίνωση των καταληψιών

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους. Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση. Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος.

Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες.

Καταλαμβάνουμε παρατημένα κτήρια, συνδέουμε παράνομα ρεύμα και νερό. Εργαζόμαστε για να τα καταστήσουμε βιώσιμα και αναλαμβάνουμε το κόστος της καταστολής. Είναι μια συνειδητή επιλογή απέναντι στον εκβιασμό του ενοικίου και των λογαριασμών. Η κάλυψη των βασικών αναγκών πρέπει να είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους και όχι ένα εργαλείο στα χέρια των αφεντικών ώστε να μας βάζουν το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ