2020-01-13 11:50:36
Φωτογραφία για Το ζήτημα είναι πόσα θα κλέψεις
Τον Ιούνιο του 2012 καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τρεις πανεπιστημιακοί και άλλοι έξι κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν και ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστήμιου Δημήτρης Κώνστας, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και απάτη. Αποδείχτηκε ότι ο πρύτανης μαζί με τους υπόλοιπους μετέτρεψαν τα λεφτά σε πολυτελή βίο. Μάλιστα μια κόκκινη Ferrari αγοράστηκε με επιταγή που κόπηκε στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Παντείου Πανεπιστήμιου!

Ο Πρύτανης, λοιπόν, εξέτισε ποινή 14 μηνών και αποφυλακίστηκε το 2013 για λόγους υγείας. Η υπόθεση έκλεισε οριστικά για τον Δ. Κώνστα, αφού μετά από πρόταση του υπουργού δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα συντάχθηκε προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 25/11/2019 με το οποίο χαρίζεται το υπόλοιπο της ποινής, δηλαδή περίπου 13 χρόνια κάθειρξης.

Ότι και να λέμε το deal είναι καλό. Κλέβεις 8 μύρια, κάνεις λίγο παραπάνω από ένα χρόνο φυλακή και μετά παίρνεις χάρη. Καλή λευτεριά στον Πρύτανη, λοιπόν, αλλά μία σημείωση για όλους τους υπόλοιπους που μπορεί να χρωστούν σε κανά διακανονισμό της ΔΕΗ ή σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο: να προσέχουν γιατί εκεί δεν έχει ούτε χάρες, ούτε deal για το κράτος!

Ε.
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ