2020-01-14 07:07:31
Φωτογραφία για Το οκτάποδο κατσικάκι, που γεννήθηκε από γαϊδούρα, το 1931…
Μοιραστείτε το άρθρο

Το κατσικάκι με τα οχτώ πόδια, το οποίο γεννήθηκε από ένα θηλυκό γαϊδούρι στην Κατερίνη της Μακεδονίας, κατέφτασε βαλσαμωμένο στα γραφεία της εφημερίδας “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, ως απόδειξη της ύπαρξής του, στις 20 Μαρτίου του 1931.Το πήγε τυλιγμένο μέσα σ’ ένα σάκο κάποιος ευφυής επιχειρηματίας, ο οποίος το αγόρασε από τον ιδιοκτήτη της γαϊδούρας που το γέννησε. Κατόπιν, το βαλσάμωσε και σκόπευε να το εκθέσει στον τόπο των περίεργων θεαμάτων και τεράτων της οδού Αθηνάς ή του Μοναστηρακίου.

Το οκτάποδο κατσικάκι γεννήθηκε μικροσκοπικότατο. Ζύγιζε περίπου 600 γραμμάρια και έφερε τρίχωμα δασύ, χρώματος καφέ. Δυσανάλογα, όμως, με το μικρό του σώμα ήταν τα οχτώ του μακριά πόδια. Το τερατούργημα αυτό έζησε μονάχα πέντε ώρες μετά τον ερχομό του στον κόσμο.

Φωτογραφία του ζώου, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”

Ζωηρή εντύπωση προκάλεσε η αφήγηση του ιδιοκτήτη προς τον αγοραστή σχετικά με τα αισθήματα της μητέρας του τέρατος απέναντί του. Μόλις το είδε η γαϊδούρα, άρχισε να ογκανίζει θλιβερά και το απωθούσε με φανερή απέχθεια από κοντά της.

Μάλιστα, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ζώου, θεωρώντας την τερατογένεση αυτή έναν κακό οιωνό, κάλεσε ιερέα και έψαλε αγιασμό, προκειμένου να φύγουν τα “κακά πνεύματα”, τα οποία, όπως πίστευε, είχαν αρχίσει να περιτριγυρίζουν το σπιτικό του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 21/03/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 21/03/1931

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Υποβολή αξιολόγησης

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!Μοιραστείτε το άρθρο...

Let's block ads! (Why?)ΠΗΓΗ

Το οκτάποδο κατσικάκι, που γεννήθηκε από γαϊδούρα, το 1931 ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ