2020-01-14 12:26:36
Φωτογραφία για ΠΦΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Ξεκινά την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου η διαδικασία των εξετάσεων της Πιστοποίησης των Φαρμακοποιών για τη Διενέργεια Εποχικού Εμβολιασμού και Χορήγησης Αντιτετανικού Ορού, όπως προβλέπεται στην Υπ. Απ. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄ 2811/4.7.2019),μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΙΔΕΕΑΦ.

Ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων θα διαρκέσει μέχρι την 31ΗΙανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα επικυρώνονται από την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι δε επιτυχόντες θα λαμβάνουν το Πιστοποιητικό τους ηλεκτρονικά, μία εβδομάδα περίπου μετά από την εξέταση.

Αναφερόμενος στο πρωτοποριακό αυτό σύστημα εξετάσεων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάςτόνισε πώς «η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής αποτελεί την επίσημα θεσμοθετημένη επιβεβαίωση του επιστημονικού ρόλου του Φαρμακοποιού. Είναι η πρώτη φορά που μια από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθημερινά στους πολίτες στα φαρμακεία μας, αναγνωρίζεται, θεσμοθετείται και πιστοποιείται».

«Καταλήγοντας θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής και ειδικά τον Καθηγητή Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λιονή και την επιστημονική του ομάδα του».

Εκ του ΠΦΣ
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ