2020-01-14 23:28:12
Φωτογραφία για ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Είναι ασυνήθιστος και δύσκολος στην ισορροπία ο περιστόλιστος κάλαθος των μυστηρίων της ΡΕΑΣ (ΠΡΟΣΕΧΩΣ) με την φαρδιά επίπεδη βάση στο κεφάλι της ιέρειας! Η μύηση σ αυτά, ήταν η αρχή ενός ατέλειωτου δρόμου, που μόνο ελάχιστοι κατάφεραν σε όλες τις χιλιετίες να φτάσουν στο έπαθλο της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ. Εκεί όπου δεν υπάρχουν όρια, που ένα με το φως γίνονται και όλα φαντάζουν εύκολα (ΠΡΟΣΕΧΩΣ)!

ΠΡΟΣΜΟΝΗ είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν βλέπεις τους πιστούς στη μύηση να στέκουν πίσω από την ιέρεια με τον κάλαθο στο κεφάλι (δεξιά)!!! Τον ίδιο που είναι τόσο δύσκολος στην ισορροπία! ΠΡΟΣΜΟΝΗ, για να ελευθερωθούν από τη γη που τους αιχμαλωτίζει! Σαν από τα δεσμά της σπηλιάς του Πλάτωνα (ΠΡΟΣΕΧΩΣ)! ΠΡΟΣΜΟΝΗ και ΙΚΕΣΙΑ, γιατί μόνοι τους δεν μπορούν! Την ίδια ΙΚΕΣΙΑ, όπως σε απόσπασμά του ο δίσκος της ΦΑΙΣΤΟΥ αποκαλύπτει:

«Και ΣΥ θεά της ΦΥΣΗΣ αιώνια ΜΗΤΕΡΑ των πάντων, που μέσα στον ιερό ΚΟΧΛΙΑ στα σπίτια των μυημένων κατοικείς. ΒΟΗΘΗΣΕ τους από ψηλά στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ και την ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ να φτάσουν»

Τάμα ήταν για τους μυημένους στα Μινωικά χρόνια, να φτάσουν στο νησί Μοάι (νησί του Πάσχα) και να αφήσουν εκεί το σημάδι τους (ΠΡΟΣΕΧΩΣ)!

Asterios TsintsifosΜπορεί να σε ενδιαφέρουν:

αρχαίοι πολιτισμοί ΜΥΣΤΗΡΙΑLet's block ads! (Why?)ΠΗΓΗ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ