2020-01-15 13:45:42
Φωτογραφία για Πολιτική υποβάθμιση, ''άδειασμα'' ή στασιμότητα του Εθνικού Συντονιστή Αλκιβιάδη Στεφανή
Του Ηλία Προύφα

Μόνο ως πολιτική υποβάθμιση, στασιμότητα ή ''άδειασμα'',  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μη τοποθέτηση του ΥΦΕΘΑ και Εθνικού Συντονιστή για το προσφυγικό Αλκιβιάδη Στεφανή, στο επανασυσταθέν υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου που ανακοινώθηκε σήμερα.

Αν και τα αρχικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μετακίνηση του Αλκιβιάδη Στεφανή, σε θέση υπουργού στο νεοσυσταθέν υπουργείο, αφού είναι το κεντρικό πρόσωπο που με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χειριζόταν το θέμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη και τα ηνία του υπουργείου αναλαμβάνουν οι εκλεγμένοι Βουλευτές Νότης Μηταράκης ως υπουργός και Γιώργος Κουμουτσάκος ως υφυπουργός.

Το τι μέλει γενέσθαι με τον κ. Στεφανή και την ιδιότητα του ως Εθνικού Συντονιστή για το Προσφυγικό παραμένει άγνωστο, αφού στην ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, δε γίνεται καμία αναφορά περί αυτού.


Θα συνεχίσει να διατηρεί τον τίτλο και τις αρμοδιότητες του εθνικού συντονιστή μαζί με το χαρτοφυλάκιο του ΥΦΕΘΑ και εάν ναι πως αυτό θα μπορεί να  γίνει από τη στιγμή που πλέον υπάρχει υπουργός μετανάστευσης;

Αν του αφαιρεθούν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τι θα σημαίνει πολιτικά για τον ίδιο και την απόδοση του έργο του στον τομέα του μεταναστευτικού;

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν τις επόμενες ημέρες και να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Προς το παρόν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στους διαδρόμους του Πενταγώνου σε σημείου που έχει ξεπεράσει και τα σενάρια για τις επικείμενες κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ