2020-01-15 14:18:16
Φωτογραφία για Έρευνες σε σπίτια ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη Βρετανία
Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ινδονησίας καταδίκασε σήμερα τα σχέδια ενός δημάρχου να εξαπολύσει επιδρομές στα σπίτια μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην πόλη του, αφού ένας άνδρας από την περιοχή καταδικάστηκε στη Βρετανία για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανδρών.

Ο Ινδονήσιος φοιτητής Ρέινχαρντ Σινάγκα, που χαρακτηρίστηκε από έναν εισαγγελέα ως «ο χειρότερος βιαστής στη νομική ιστορία της Βρετανίας», καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για 136 βιασμούς ανδρών και του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη περίοδο κράτησης τα 30 χρόνια.

Ο δήμαρχος της πόλης Ντέποκ, ο Μοχάμεντ Ίντρις, σκοπεύει να πραγματοποιήσει έρευνες στα σπίτια μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον επίσημο ιστότοπο της δημαρχίας.

Αυξάνεται η εχθρότητα προς την ομοφυλοφιλία στην Ινδονησία

Στην Ινδονησία δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει την ομοφυλοφιλία, με εξαίρεση την επαρχία Άτσεχ όπου ο ισλαμικός νόμος που εφαρμόζεται εκεί απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Όμως η εχθρότητα προς την ομοφυλοφιλία αυξάνεται στο πολυπληθέστερο μουσουλμανικό κράτος του κόσμου.


«Οι έρευνες αυτές αυξάνουν τον κίνδυνο διώξεων και άλλων έκνομων ενεργειών», σχολίασε ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μπέκα Ούλουνγκ Χαπσάρα.

Η επιτροπή έχει απευθυνθεί επίσης στις αρχές της Ντέποκ.

Στην ανακοίνωσή του ο Ίντρις αναφέρει επίσης ότι οι δημοτικές αρχές θα δημιουργήσουν ένα κέντρο για να παράσχουν βοήθεια στα «θύματα» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας,

Η υπόθεση του Σινάγκα βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Ινδονησίας και έβαλε ακόμη περισσότερο στο στόχαστρο την ήδη ευάλωτη κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ. Σχεδόν το 90% των Ινδονήσιων που κατανοούν τον όρο ΛΟΑΤΚΙ αισθάνονται ότι «απειλούνται» από την κοινότητα αυτή και πιστεύουν ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, σύμφωνα με έρευνα του 2018.

Οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι μεταξύ του 2006 και του 2017 καταγράφηκαν στην Ινδονησία περισσότερες από 1.800 περιπτώσεις διώξεων εναντίον ομοφυλόφιλων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ