2020-01-16 09:05:05
Φωτογραφία για Οι Starlink δορυφόροι αύξησαν τις αναφορές για UFO
Η SpaceX εκτόξευσε 60 δορυφόρους τον Μάιο και άλλους 60 τον Νοέμβριο ως μέρος του Starlink δικτύου της, όμως έκτοτε υπάρχουν διαρκώς αναφορές πως γίνονται ορατοί ακόμα και με γυμνό μάτι. Η αντανακλαστικότητα των δορυφόρων παράγει σημεία φωτός στον ουρανό, αυξάνοντας τις αναφορές για UFO και αποσπώντας τους αστρονόμους.

Οι πιο πρόσφατες αναφορές για μία λωρίδα παράξενων φώτων στο νυχτερινό ουρανό έρχεται από τους κατοίκους τριών πόλεων στη βόρεια Μοντάνα των ΗΠΑ, με τα τοπικά μέσα να αναπαράγουν τον πανικό πριν διαπιστωθεί πως επρόκειτο για τους δορυφόρους της SpaceX. Άλλες αναφορές περιλαμβάνουν τις πολιτείες Ιλινόι, Αϊόβα και Μίσιγκαν, ενώ δε λείπουν και διεθνή περιστατικά σε Ευρώπη, Βραζιλία, Χιλή και αλλού, με τα αστυνομικά τμήματα των πόλεων να δέχονται βροχές από κλήσεις, από ανθρώπους που πιθανώς δε γνωρίζουν την ύπαρξη των δορυφόρων.

Ωστόσο πέρα από τον πανικό που μπορεί να σπείρουν στους κατοίκους, ίσως το πιο ανησυχητικό είναι η παρεμβολή τους στις παρατηρήσεις των αστρονόμων
. Μάλιστα οι δορυφόροι καταγράφηκαν σε φωτογραφίες της Dark Energy Camera στο Cerro Tololo Observatory στη Χιλή, με μία ανά σαράντα φωτογραφίες να εμφανίζουν τους δορυφόρους. Μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται ως ενόχληση παρά ως πρόβλημα για τους αστρονόμους, η κατάσταση όμως θα συνεχίσει να επιδεινώνεται όσο αυξάνονται οι δορυφόροι, μιας και η SpaceX σκοπεύει να έχει σε τροχιά 12.000 Starlink δορυφόρους μέχρι το 2025. Η αστρονομική κοινότητα μάλιστα έχει καλέσει τους κατασκευαστές δορυφορικών αστερισμών να συνεργαστούν μαζί τους για να καταλάβουν τις επιπτώσεις αυτών των δορυφόρων στις αστρονομικές παρατηρήσεις.

Ο Elon Musk έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να μειώσει την αντανακλαστικότητα των δορυφόρων, αλλά σύμφωνα με τους New York Times αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για τα πιο ευαίσθητα τηλεσκόπια. Το πρόβλημα μάλιστα πιθανώς να επιδεινωθεί στο μέλλον, αφού και άλλες εταιρίες σκοπεύουν να εκτοξεύσουν τους δικούς τους αστερισμούς δορυφόρων όπως η Amazon. 

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ