2020-01-16 10:34:56
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους! - Ελληνοτουρκικά

Την γνωστή τουρκική θεωρία των «γκρίζων ζωνών» επαναφέρει στο προσκήνιο με τον πιό επίσημο τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια τρίωρης τηλεοπτικής συνέντευξής του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση όπως με τα Καρντάκ (Ίμια)».

Φυσικά η Τουρκία δεν επαφίεται μόνον στις δημόσιες δηλώσεις Τσαβούσογλου, αφού -ειδικά το τελευταίο διάστημα- φροντίζει να «υπενθυμίζει» στην πράξη την άποψή της περί «γκρίζων ζωνών» με τις αλεπάλληλες παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η χθεσινή μέρα με τις 120 παραβιάσεις!

Επιπλέον ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την παράλογη θέση της Άγκυρας πως για να περάσει ο αγωγός Eastmed, δηλαδή ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη,  «πρέπει να πάρουν την άδειά μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

Πηγή: Skai.gr

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ