2020-01-16 12:55:41
Φωτογραφία για Πως να φτιάξετε μόνοι σας 100% οργανικές και φυσικές παστίλιες για τον βήχα.

Όταν η θερμοκρασία ξεκινάει και πέφτει όλοι γνωρίζουμε τι επακολουθεί: η εποχή των κοινών κρυωμάτων και της γρίπης.

Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα κρύωμα είναι πολύ πιθανό να πιάσεις τον εαυτό σου να ψάχνει για παστίλιες για τον βήχα.



Οι παστίλιες για τον βήχα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλύνεις τον πονόλαιμο ή τον παρατεταμένο βήχα, αλλά όλες οι παστίλιες δεν κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα υπάρχουν μερικές παστίλιες που καταπραΰνουν τον πονόλαιμο με μέλι ή μέντα, αλλά αυτές είναι συχνά εμπλουτισμένες με ζάχαρη.

Μερικές παστίλιες για τον βήχα είναι εμπλουτισμένες με φάρμακα οι οποίες περισσότερο βλάπτουν παρά κάνουν καλό. Η Μενθόλη, ένα κοινό φάρμακο για τις παστίλιες για τον βήχα, μπορεί να αυξήσουν τους παλμούς της καρδιάς όταν χρησιμοποιούνται σε υπερβολικά υψηλές δόσεις.



Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να ακολουθείς φυσικές θεραπείες όταν προσπαθείς να καταπολεμήσεις ένα κρύωμα. Μία σπιτική συνταγή είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση από τις αγορασμένες παστίλιες για τον βήχα.

Είναι μία οικονομική και εύκολη λύση και επιπλέον έχεις πλήρη έλεγχο στο τι ακριβώς γίνεται στο εσωτερικό τους.



Βάλτε τέλος στα τρομακτικά συστατικά που δεν μπορείτε να προφέρετε και στην περιττή ζάχαρη.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες για το πώς να φτιάξετε μόνοι σας 100% οργανικές και φυσικές παστίλιες για τον βήχα.

Φυσικές Παστίλιες για τον βήχα

Συστατικά:

2 1/2 – Κούπες φιλτραρισμένο νερό

2 – Κούπες από οργανικό μέλι

5 – Κουταλάκια του γλυκού βότανα – χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού από το καθένα – ολισθηρή φτελιά, χαμομήλι, φύλλα ευκάλυπτου, γλυκόριζα, και φλόμο.

Εργαλεία:

θερμόμετρο καραμέλας

καλούπι καραμέλας

μέτρια κατσαρόλα

λεπτό σουρωτήρι

λαδόχαρτο

λαδόκολλα

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικές ουσίες όπως η κανέλα ή φλούδα λεμονιού για να εμπλουτίσετε τη γεύση.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μια πινελιά χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στα φαγητά, όπως σκόνη από ζαχαρότευτλα αν θέλετε να τις κάνετε πιο ευχάριστες.

Διαδικασία:

Χρησιμοποιώντας μία μέτρια κατσαρόλα, παίρνουμε 2 1/2 κούπες νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Προσθέτουμε 5 κουταλιές του γλυκού βότανα κοιτώντας πάντα να τα ανακατεύουμε συνεχώς. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κάψουμε τα βότανα μας. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι τα βότανα να έχουν βράσει. Χρειάζεται τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να εξαχθούν όλες οι φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Πάρτε το μίγμα νερού-βοτάνων και ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Περιχύστε το υπολειπόμενο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και προσθέστε 2 κούπες μέλι.

Φέρτε το μίγμα σε σημείο βρασμού και τοποθετήστε μέσα το θερμόμετρο καραμέλας.

Συνεχίστε να βράζετε και να ανακατεύετε το μείγμα μέχρι το θερμόμετρο να φτάσει τους 300 βαθμούς.

Περιχύστε το μείγμα σε ένα καλούπι καραμέλας από σιλικόνη και αφήστε το να κρυώσει. Όταν φτάσετε στο σημείο να μπορείτε να ακουμπήσετε το μείγμα χωρίς να καείτε, φορμάρετέ το σε μπάλες και αφήστε τες να κρυώσουν σε μία λαδόκολλα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετές ώρες.

Αν δείτε ότι οι μπάλες κολλάνε λίγο περισσότερο από το κανονικό, μπορείτε να τις πασπαλίσετε με αλεύρι ρυζιού βιολογικής καλλιέργειας.

Όταν κρυώσουν, τυλίξτε τα ξεχωριστά σε ένα λαδόχαρτο και βουαλά! Μόλις έφτιαξες εντελώς μόνος σου μία υγιεινή, ασφαλή εναλλακτική λύση για να καταπολεμήσεις το κρύωμα.

Κράτησε τις παστίλιες σε ένα σφικτά σφραγισμένο δοχείο και θα διατηρηθούν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεσαι.

Αυτές οι παστίλιες είναι εξαιρετικές για τον πονόλαιμο, για τον βήχα και την συμφόρηση, και η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να πάρει περισσότερο από μία ώρα.

Οι παστίλιες αυτές μπορεί να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό δώρο για κάποιον που δεν αισθάνεται καλά και ταλαιπωρείτε από κρύωμα. Πάρτε μαζί σας αυτές τις παστίλιες στην δουλεία σας σε χειμερινή περίοδο και θα δείτε πως μπορείτε να γίνεται ο καλύτερος φίλος των συναδέλφων σας.

[via] [via]

Let's block ads! (Why?)

Υγεία – DesTora.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ