2020-01-16 21:04:40
Φωτογραφία για Ιάπωνας υπουργός θα πάρει άδεια πατρότητας
Η άδεια θα είναι «σπαστή» κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών της ζωής του νεογέννητου παιδιού του

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας έγινε ο πρώτος υπουργός που ζήτησε και θα λάβει άδεια πατρότητας για τη γέννηση του παιδιού του στα τέλη του Ιανουαρίου.

Ο 38χρονος Σιντζίρο Κοιζούμι, ο οποίος έχει παντρευτεί μια πρώην τηλεπαρουσιάστρια, ανακοίνωσε την απόφασή του στο υπουργικό συμβούλιο δηλώνοντας ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση ανάμεσα στα καθήκοντά του ως υπουργός και την επιθυμία του να βρίσκεται δίπλα στο νεογέννητο παιδί του.

«Θέλω να πάρω δύο εβδομάδες άδεια με την εξαίρεση σημαντικών δημόσιων καθηκόντων» είπε ο 38χρονος πολιτικός εκφράζοντας την ελπίδα η απόφασή του να ενθαρρύνιε και άλλους πατεράδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Όπως διευκρίνισε οι ημέρες της άδειάς του δεν θα είναι συνεχόμενες καθώς άλλες ημέρες θα εργάζεται από το σπίτι του και άλλες θα εργάζεται λιγότερες ώρες για τους πρώτους τρεις μήνες ζωής του παιδιού του.

Στην Ιαπωνία μόλις το 6% των πατεράδων παίρνουν άδεια πατρότητας - και από αυτούς το 70% απουσιάζει μόλις για λίγες ημέρες - σε αντίθεση με το 80% των γυναικών που αξιοποιούν κάθε δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VW Tiguan BiTDI 240 PS
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VW Tiguan BiTDI 240 PS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ