2020-01-17 15:05:18
Φωτογραφία για Συνάντηση Μητσοτάκη - Χάφταρ
Η Γερμανία στηρίζει την απόφαση της Ε.Ε. για τη «συμφωνία» Τουρκίας - Λιβύης

Με τον Λίβυο Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή. «Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος Στρατάρχης, προσερχόμενος στη συνάντηση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε συναντηθεί, νωρίτερα, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και μετείχε και στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αναχώρησε μαζί του από τη Βουλή ενημερώνοντας ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις.

Νωρίτερα ο Στρατάρχης Χάφταρ συμφώνησε με όλες τις παρατηρήσεις της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης αναγνώρισης της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Σάρατζ, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η Γερμανία στηρίζει την απόφαση της Ε.Ε. για τη «συμφωνία» Τουρκίας - Λιβύης.


Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2019 σε ό,τι αφορά τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, και τόνισε ότι ενδεχόμενη αποστολή οπλισμένων στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως προβλέπεται από τη «συμφωνία», θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει σαφή θέση και βεβαίως η Γερμανία στηρίζει πλήρως αυτήν την απόφαση στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν η παροχή στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία προς την Λιβύη, όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους «συμφωνία», θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων, επισήμανε: «Η θέση μας για το εμπάργκο όπλων είναι σαφής. Δεν έχει αλλάξει κάτι με αυτήν τη συμφωνία. Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή όπλων προς την Λιβύη. Αυτό επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη και σε αυτό το εμπάργκο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων. Η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων παραβιάζει το εμπάργκο».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ