2020-01-19 11:41:09
Φωτογραφία για Με δύο μέτρα και δύο σταθμά αποφασίζει το ΕΣΡ
Στην έκδοση διορθωτικής  και τροποποιητικής απόφασης για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, προχώρησε εσπευσμένα το ΕΣΡ. Η απόφαση ελήφθη από 5 μέλη του οργάνου, εκ των οποίων ένα συμμετείχε εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη, ενώ δύο απουσίαζαν. Η κρίση αυτή ελήφθη εσπευσμένα από την Ραδιοτηλεοπτική Αρχή, καθώς υπήρξε του απόφαση του ΣτΕ που αλλάζει τα δεδομένα, αναφορικά με την κάρτα, ύστερα από προσφύγη του ΣΚΑΪ.

Εκτός από την προσωρινή αναστολή μετάδοσης για 4 ημέρες, το διάστημα από 20 ως 24 Ιανουαρίου  “για τον μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και τις δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου” ,”επιβάλλει για τις ίδιες παραβάσεις την ηθική κύρωση της υποχρεωτικής μετάδοσης δύο (2) φορές ημερησίως επί 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά μεταξύ των ωρών 12:00 έως 14:00 στο ίδιο χρονικό διάστημα  “ευκρινή κάρτα με το ακόλουθο περιεχόμενο «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης»”
. Η προηγούμενη απόφαση του ΕΣΡ υποχρέωνε το σταθμό να μεταδίδει το μήνυμα αυτό με κάρτα ανά μία ώρα τη μερα και να μένει για 1 λεπτό επί 5 ημέρες. Το ΕΣΡ, με την ίδια απόφαση, διατηρεί επίσης και το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ κατά του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της προτροπής τέλεσης βίαιου εγκλήματος στην πρωινή ζώνη από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ,το ΕΣΡ έλαβε απόφαση προστίμου 15.000 ευρώ. Το θέμα κρίθηκε με καθυστέρηση 4 ετών και η απόφαση καθαρογράφηκε μετά από διάστημα 1 έτους.  Το ΕΣΡ εδώ και 7 μήνες έχει σταματήσει να ενημερώνει τους δημοσιογράφους οπότε δεν μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίσουν τα μέλη τους.

typologies

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ