2020-01-20 15:55:14
Φωτογραφία για Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στον ΘΕΜΑ 104,6: Η Frontex το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει μετανάστες στα λιμάνια
Την ανησυχία ότι «μάλλον έχει εγκαταλειφθεί η πολιτική αποσυμφόρησης των νησιών» μετέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος.. Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αναφορές στο θέμα αυτό στις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη κατά την επίσκεψή του την Κυριακή στο νησί του ανατολικού Αιγαίου. 

«Λείπει το σχέδιο απεγκλωβισμού» πρόσθεσε ο κ. Στάντζος επαναλαμβάνοντας την άρνηση των κατοίκων του νησιού στην κατασκευή ενός μεγάλου κλειστού κέντρου για μετανάστες στη Σάμο. 

ΠΗΓΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Σάμο υπάρχουν 9.000 μετανάστες κάνοντας λόγο για «υπερδιπλασιασμό του αριθμού τους τελευταίους 6-7 μήνες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου». 

«Το θέμα είναι εθνικό και μιλάμε για σύνορα» επισήμανε ο κ. Στάντζος ζητώντας να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές. 

Στην ερώτηση πώς θα γίνει αυτό ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου είπε ότι «οι ροές θα ανακοπούν όταν αλλάξει το δόγμα της ΕΕ προς την Τουρκία. Η Frontex το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει μετανάστες στα λιμάνια. Να κάνει αυτό που πρέπει με την τουρκική ακτοφυλακή. Δεν μιλάω για αλλαγή πολιτικής που να βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ