2020-01-20 16:24:58
Φωτογραφία για Από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στην κορυφή των ΕΔ
Με θητεία στους πεζοναύτες από 1994 έως 1999 ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος ορίζεται Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είναι γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1961, στη Χαλκίδα Εύβοιας, θεωρείται από τους κορυφαίους στρατιωτικούς στη χώρα, ο οποίος μάλιστα το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ) στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου άσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του αξιωματικού 4ου Γραφείου, του αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του υποδιοικητή και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στη Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του αξιωματικού Πληροφοριών και αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }


Ακολούθησε λαμπρή στρατιωτική σταδιοδρομία, με τον κ. Φλώρο να αναλαμβάνει Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), αργότερα διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων και στη συνέχεια επικεφαλής στον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ, ενώ αφού τον Μάρτιο του 2017 προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου ανέλαβε τα καθήκοντα του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ. Τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως διοικητής της 1ης Στρατιάς/ΕU - ΟΗQ «Αχιλλέας».

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το μετάλλιο συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-20/01/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ