2020-01-22 07:00:30
Φωτογραφία για Πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν δώσει το «πράσινο φως» για να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων επικουρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία είναι έτοιμη να ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας φέρεται να αφορά διάφορες ειδικότητες και πλην ιατρών, όπως νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, φαρμακοποιοί, διαιτολόγοι κλπ. Άλλωστε, όπως διευκρινίζεται, η αντίστοιχη πλατφόρμα των γιατρών είναι ανοικτή συνεχώς.

Ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας έχει αναφερθεί επανειλημμένως στην υλοποίηση προγραμμάτων προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για περισσότερα 2500 άτομα συνολικά μόνο φέτος. Ειδικά για εκτός τους επικουρικούς έχει ακουστεί μια στόχευση έως και 900 θέσεων (συμπεριλαμβανομένων και των ιατρών).

Όπως είχε επισημάνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και με συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από το ΑΣΕΠ, ενώ μιλώντας στη Βουλή πριν από ένα μήνα είχε αναφέρει πως προχωρούν οι 175 διορισμοί γιατρών για τα ΤΕΠ αλλά και 1.300 θέσεις κυρίως νοσηλευτών και τραυματιοφορέων. Άλλες 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ δρομολογούνται όπως και η πρόσληψη 950 μόνιμων γιατρών. Συμβάσεις έργου θα υπέγραφαν 800 νέοι γιατροί και 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ