2020-01-24 13:31:17
Φωτογραφία για Εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Τζούλιαν Ασάνζ
Εκδήλωση συζήτηση αλληλεγγύης για τον Τζούλιαν Ασάνζ συνδιοργανώνουν η εφημερίδα Εποχή, η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα - Compagnie Erinna (Παρίσι), καθώς και ομάδα καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και πολιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στις 5.00 μ.μ., στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3, Αθήνα).

Ο Ασάνζ, Αυστραλός δημοσιογράφος και εκδότης, συνιδρυτής των Wikileaks, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο και περιμένει δίκη που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο 2020 για να αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές καταδιώκουν τον Ασάνζ λόγω της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου αμερικανικών - και άλλων - κυβερνήσεων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού, που ήρθαν στο φως από τα Wikileaks.

Η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ έχει κλονιστεί βαριά και χρειάζεται άμεση νοσηλεία. Ο Ειδικός Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέτσλερ, έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα βασανιστήρια που υφίσταται. Ο ανελέητος διωγμός του παραβιάζει τη βρετανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο - όχι μόνο τη ζωή του Ασάνζ - αλλά και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας σε όλο τον πλανήτη.


Ομιλητές:

 

Ο Δρ. Χουάν Μπράνκο/Dr Juan Branco, δικηγόρος των Wikileaks και νομικός σύμβουλος του Ασάνζ, διδάκτορας διεθνούς δικαίου, συγγραφέας και ενεργό μέλος του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας, και ο Mαξίμ Νικόλ/Μaxime Nicolle, δημοσιογράφος- Quartier Général-και ενεργό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων, που πρωτοστατούν στην καμπάνια αλληλεγγύης υπέρ του Ασάνζ.

Η εκδήλωση και συζήτηση με το κοινό θα επικεντρωθεί στην υπόθεση του Ασάνζ αλλά θα μπορέσει να επεκταθεί και στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Γαλλία.

Συντονισμός: Μάκης Μπαλαούρας για την εφημερίδα Εποχή.

Παρουσίαση - διερμηνεία: Αναστασία Πολίτη, ηθοποιός - σκηνοθέτης της Compagnie Erinna.
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ