2020-01-27 20:39:46
Φωτογραφία για Αφγανιστάν: Η Ουάσινγκτον επιβεβαιώνει ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν δικό της στρατιωτικό
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην

κατονομαστούν, ανέφεραν ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από εχθρική ενέργεια. Η μία από αυτές τις πηγές είπε ότι πιστεύεται πως στο αεροπλάνο επέβαιναν λιγότεροι από 10 άνθρωποι Το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την συντριβή.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της συντριβής

Την ευθύνη για τη συντριβή του αεροσκάφους με τους 83 επιβαίνοντες στο Αφγανιστάν φαίνεται ότι ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο ανατολικό Αφγανιστάν, και σύμφωνα με τους Ταλιμπάν ανήκε στον αμερικανικό στρατό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλά Μουτζαχίτ, το αεροσκάφος συνετρίβη στο Γάζνι, ενώ κατά τη συντριβή σκοτώθηκαν «πολλά μέλη» του αμερρικανικού στρατού.

Δημοσιογράφοι της περιοχής μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος έπεσε περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από αμερικανική στρατιωτική βάση.

Μέχρι στιγμής η αμερικανική πλευρά δεν σχολιάζει τις πληροφορίες.

Πάντως, φωτογραφίες από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνουν σκηνές που θα μπορούσαν να προέρχονται από συντρίμμια ενός αεροσκάφους Bombardier E-11A, που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον για ηλεκτρονική επιτήρηση πάνω από το Αφγανιστάν.

Πληροφορίες για επιβαίνοντες της CIA

Σύμφωνα με το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1TVNews.af, που μετέδωσε την ανάληψη ευθύνης από τους Ταλιμπάν, στο αεροπλάνο επέβαιναν αξιωματικοί της CIA.

Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, το αεροσκάφος «πετούσε σε αποστολή παρακολούθησης».

Ο τύπος του αεροσκάφους ανταποκρίνεται στον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται στη χώρα από την αμερικανική πολεμική αεροπορία για αποστολές ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

«Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών, καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας Ντεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, προσθέτοντας ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, είναι νεκροί.

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, ο Ροχουλάχ Αχμαντζάι, δήλωσε ότι το αεροσκάφος αυτό δεν ανήκε στις δυνάμεις της αφγανικής πολεμικής αεροπορίας, ούτε στην υπηρεσία πληροφοριών, ούτε στο υπουργείο Άμυνας ούτε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό στο Twitter ενός προσώπου προσκείμενου των Ταλιμπάν, και των οποίων το Γαλλικό Πρακτορείο μπόρεσε να εξακριβώσει την αυθεντικότητα, δείχνουν τα απομεινάρια ενός αεροσκάφους μεσαίου μεγέθους που συνετρίβη σε ένα χιονισμένο χωράφι. Η ουρά του αεροπλάνου, που έμεινε άθικτη, φέρει το λογότυπο της αμερικανικής αεροπορίας.

Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας που ερευνά τη συντριβή δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι ερευνώνται τα αίτια της συντριβής.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ