2020-01-29 01:26:23
Φωτογραφία για Ιδιωτικές κλινικές συνδέει ο Κικίλιας με το ΕΚΕΑ
Συντάκτης: Virus

Τη προσωρινή διασύνδεση ιδιωτικών κλινικών με το Κέντρο Αίματος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών τους σε αίμα αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος συγκεντροποίησης της αιμοδοσίας και κεντρικής επεξεργασίας του αίματος από το ΕΚΕΑ. Το μέτρο ισχύει μέχρι τη λήψη από τις ιδιωτικές κλινικές της προβλεπόμενης από τις διατάξεις του Ν.4600/2019 άδειας συντήρησης και διασύνδεσης.

Η κάλυψη αναγκών τους σε αίμα, μέσω του ΕΚΕΑ αφορά του «Μητέρα» Ιδιωτική Γενική Μαιευτική Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική, την Ιδιωτική Γενική Κλινική «Ιατρικό Αθηνών» ΕΑΕ Κλινική Ψυχικού και τη Γενική Κλινική, Διαγνωστικό, Θεραπευτικό, Χειρουργικό Κέντρο «Ευρωκλινική Αθηνών», οι ανάγκες των οποίων σε αίμα μέχρι τώρα καλύπτονταν από την ΝΥΑ του Γ.Ν.Α. «Iπποκράτειο».

Επίσης, μέσω ΕΚΕΑ θα εξασφαλίσουν τις αναγκαίες φιάλες το «Ιασώ» Ιδιωτική Γενική Μαιευτική Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική, Διαγνωστικό, Θεραπευτικό και Ερευνητικό Κέντρο Α.Ε. και το Θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν Τζένεραλ», οι ανάγκες των οποίων σε αίμα μέχρι τώρα καλύπτονταν από την ΝΥΑ της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας «Αμαλία Φλέμιγκ του ΓΝΑ Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ».

Οι ειδικότεροι όροι συνεργασίας των ανωτέρω ιδιωτικών κλινικών με το Κέντρο Αίματος του ΕΚΕΑ, θα καθοριστούν κατόπιν σχετικών οδηγιών του ΕΚΕΑ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ