2020-02-01 07:00:33
Φωτογραφία για Με drone απολυμαίνουν χωριά και πόλεις που έχουν εντοπιστεί κρούσματα
Στρατιά από drones επιστρατεύουν οι κινεζικές αρχές για να απολυμάνουν χωριά και πόλεις όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του κοροναϊού.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου κάνει ότι μπορεί για να φρενάρει την εξάπλωση του ιού. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Star», σε κάθε περιοχή της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, που όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι και κρούσματα, η Κίνα δίνει το πράσινο φως για τη χρήση drones σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

Τα σχετικά βίντεο που μεταδίδονται στα social media στις παράκτιες επαρχίες Jilin, Shandong και Zhejiang δείχνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη να ψεκάζουν με απολυμαντικό τις μολυσμένες περιοχές.

Στην πόλη Heze της επαρχίας Shandong, ένας χωρικός χρησιμοποίησε το δικό του drone για την απολύμανση μιας έκτασης 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σήμερα το πρωί.

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποδεικνύονται ότι είναι μια πολύ ταχύτερη μέθοδος παροχής δημόσιας υγιεινής από την παραδοσιακή μέθοδο», όπως εξηγεί ο υπάλληλος στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας Qin Chunhong, από το χωριό Longfu.

«Τα μη επανδρωμένα μπορούν να καλύψουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή και να επιτύχουν πολύ καλά αποτελέσματα πρόληψης της ασθένειας. Καθώς το απολυμαντικό είναι αβλαβές για τον άνθρωπο, δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών», προσθέτει.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ