2020-02-05 10:41:32
Φωτογραφία για Σας αρέσουν τα γλυκά; Να ποιες νόσοι σας απειλούν

Και όμως, η κατανάλωση τροφών και ποτών πλούσιων σε σάκχαρα προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά απ’ όσο φανταζόμαστε. Διαβάστε για ποιους κινδύνους μας προειδοποιούν οι ειδικοί

Τα αναψυκτικά και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας οδοντικών κοιλοτήτων όσο και εμφάνισης σοβαρής φλεγμονής στα ούλα – γνωστής ως περιοδοντίτιδα. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, καταλήγει έρευνα του Πανεπιστημίου Aarhus.

Τα νέα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Oral Microbiology, τονίζουν πως μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα μπορεί να προκαλέσει περιοδοντικές νόσους.



Η μεγάλη κατανάλωση σακχάρων έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως αυτές των δοντιών αλλά και φλεγμονώδεις νόσους όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι καρδιοπάθειες.

Αυτό που θέλησε να ανακαλύψει η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Bente Nyvad από το Τμήμα Οδοντιατρικής και Στοματικής Υγείας του Πανεπιστημίου Aarhus, είναι ο τρόπος που τα σάκχαρα προκαλούν τις οδοντικές κοιλότητες και την περιοδοντίτιδα, καταλήγοντας πως είναι οι βιοχημικές διεργασίες που συμβαίνουν στις συγκεντρώσεις βακτηρίων στα δόντια όταν τρέφουμε τα βακτήρια αυτά με σάκχαρα.

Ως εκ τούτου, ο τρόπος για να προφυλάξουμε την υγεία μας, είναι να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να συνεχίζουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με οδοντόπαστες φθορίου, σύμφωνα με τον Δρ. Nyvad.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ