2020-02-05 15:00:39
Φωτογραφία για Δώδεκα ασθενοφόρα στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου - Πρωτοβουλία της Περιφέρειας
Δώδεκα ασθενοφόρα μικρού όγκου κατάλληλα για νησιά που διαθέτουν οδικά δίκτυα και οικισμούς με ιδιαιτερότητες προμηθεύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την προμήθεια δώδεκα ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες μικρών νησιών, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Σε τελικό στάδιο η διαδικασία προμήθειας

Η διαδικασία προμήθειας των ασθενοφόρων βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέβη στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Προμήθεια δώδεκα ασθενοφόρων μικρού όγκου».

Οι μονάδες υγείας που θα ωφεληθούν είναι το Κέντρο Υγείας Αμοργού, καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Αντιπάρου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης και Φολεγάνδρου.


Στόχος η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των νησιωτών

Η προμήθεια των ασθενοφόρων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 2.081.312 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», που στόχο έχει να ενισχύσει τον νευραλγικό όσο και κρίσιμο για τους νησιώτες τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξοπλίζοντας με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα, 3 Κέντρα Υγείας και 21 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, ανέρχεται σε 38 οχήματα
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι αποφάσισε η ΕΡΤ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι αποφάσισε η ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ