2020-02-07 09:09:40
Φωτογραφία για Γιατί δέχεται “μαζικά πυρά” ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος;
Όταν ανακοινώθηκε ο σχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το όνομα του Νίκου Παναγιωτόπουλου, βουλευτή Καβάλας και δικηγόρου, προκάλεσε έκπληξη και σχόλια. Δεν είχε ακουστεί ποτέ για τη θέση του ΥΕΘΑ. Πολλοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν θα ανταποκρινόταν στις αυξημένες ανάγκες της θέσης. Κι όλα αυτά τον Ιούλιο που η κυβέρνηση ακόμη δεν είχε καταλάβει τίποτα, ούτε για το ελληνοτουρκικό, ούτε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά όσοι διαθέτουν κοινή λογική και δεν έχουν “άλλους λόγους”, κρίνουν την επίδοση του ΥΕΘΑ ως πολύ καλή. Σαφώς και υπάρχουν θέματα στα οποία μπορεί να του ασκηθεί κριτική, αλλά ο Ν.Παναγιωτόπουλος έχει δείξει ότι διαθέτει ένα πολύ μεγάλο προσόν, τουλάχιστον ως ΥΕΘΑ: είναι απολύτως συνειδητοποιημένος για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Με λίγα λόγια είναι απολύτως προσγειωμένος κι αυτό τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι πολύ καλό.


Επιπλέον ο Ν. Παναγιωτόπουλος έβαλε στην άκρη όλους τους “ακραίους” οι οποίοι μη έχοντας πάρει είδηση σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα, πήραν τις κομματικές τους σημαίες και χωρίς να φοράνε τη στολή τους, πήγαν και ζητούσαν “κεφάλια” στρατιωτικών ακόμη και δημοσιογράφων για τους οποίους απαιτούσαν να τους αφαιρεθεί η διαπίστευση! Όλους αυτούς ο Παναγιωτόπουλος δεν τους “είδε” και δεν τους “άκουσε”. Αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε τους …Γκόρτζους του στρατεύματος και το κόμματος.

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, πάντως είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες -μέρες κρίσης με την Τουρκία- ο ΥΕΘΑ δέχεται διαρκώς πυρά. Η κριτική επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι “μιλάει πολύ”. Δεν νομίζουμε ότι είναι τόσο φλύαρος όσο τον κατηγορούν και πάντως τα όσα έχει πει δεν είναι ούτε ακραία, ούτε σε λάθος κατεύθυνση.

Δέχτηκε κριτική επειδή λένε ότι …αποκάλυψε τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της παραμονής του Oruc Reis στην υφαλοκρηπίδα μας. Η …αποκάλυψη είναι ότι συνέστησε ψυχραιμία; Δεν διαπιστώσαμε τις ίδιες ευαισθησίες σε σειρά δημοσιευμάτων που αποκάλυπταν πολύ περισσότερα για τις ΕΔ Τέλος η χθεσινή του συνομιλία με δημοσιογράφο για τις δηλώσεις Ερντογάν, προκάλεσε νέο μπαράζ σχολίων για τον ΥΕΘΑ.

Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν την παραμονή Παναγιωτόπουλου στο ΥΠΕΘΑ. Με δεδομένο ότι ένας ανασχηματισμός δεν αποκλείεται μέσα στον επόμενο μήνα, αυτοί οι “κάποιοι”, έχουν αρχίσει μια προσπάθεια αποδόμησης του ΥΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr

Το τι θα γίνει επιτρέψτε μας να μην ρισκάρουμε να το προβλέψουμε. Τα κομματικά “παιχνίδια” έχουν άπειρες φορές αποδειχτεί ισχυρότερα από την κοινή λογική.

Ας ελπίσουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση,  ότι θα πρυτανεύσει η λογική.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ