2020-02-10 22:53:53
Φωτογραφία για Ένα ακόμη ιστορικό κειμήλιο στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης Μεσολογγίου
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου η τελετή δωρεάς του δαχτυλιδιού της κόρης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης Μεσολογγίου.

Λίγο πριν την δωρεά του κειμηλίου, τελέσθηκε με τη συμμετοχή της Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, του εκπροσώπου της οικογένειας των απογόνων του Χρήστου Καψάλη και μελών του Ομίλου Ιστορικής Φορεσιάς κι Οπλισμού «Ο Λιάρος», επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων.

Αμέσως μετά στην αίθουσα τελετών του Μουσείου που ήταν κατάμεστη, σε κλίμα συγκίνησης διοργανώθηκε η εκδήλωση που περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, τον απόγονο του Χρήστου Καψάλη, Αριστοτέλη Δήμιτσα, Υποναύαρχο Π.Ν. ε.α., παράθεση ιστορικών στοιχείων για τον Δημογέροντα από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστο Παϊσιο και ομιλία από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου με τίτλο «Μεσολόγγι - Ύδρα: νήματα σύνδεσης, νήματα πόνου. Την τελετή συντόνισε η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Παρασκευή Πετρονικολού. 

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ