2020-02-11 16:10:21
Φωτογραφία για Στα χέρια της ΕΛΑΣ συμμορία με αδυναμία στα Smart
Πρόκειται για δύο 42χρονους, ένας εκ των οποίων συνελήφθη, ενώ ο έτερος βρίσκεται

έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων»

Στα ίχνη μελών συμμορίας που ενέχονται σε δώδεκα περιπτώσεις κλοπών Smart, με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών, οδηγήθηκαν μετά από έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο 42χρονους, ένας εκ των οποίων συνελήφθη, ενώ ο έτερος βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες μαζί με συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020, οργανώθηκαν για την τέλεση κλοπών οχημάτων συγκεκριμένου τύπου με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών.


Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής όχημα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, το οποίο κατείχε και οδηγούσε ο συλληφθείς, ενεργώντας είτε κατά μόνας, είτε με έτερα μέλη με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαίρεσαν από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνολικά δώδεκα Ι.Χ.Ε. , σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητα Smart, καθώς και ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της εν λόγω συμμορίας αποτελούσε ότι αφού διερρήγνυαν τα οχήματα, στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένες τεχνικές με τις οποίες παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων που αφαιρούσαν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια τα αφαιρεθέντα οχήματα τα μετέφεραν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης και έχοντας ως προπομπό το παραπάνω όχημα μεγάλου κυβισμού, είτε στην Αττική είτε σε άλλες περιοχές με σκοπό τη μεταπώλησή τους.

Χθες το βράδυ και έπειτα από ακόμα μια κλοπή στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, ο 42χρονος, ο οποίος κατά την ακινητοποίησή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ