2020-02-11 17:04:24
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ.Συγκλονιστικό θέαμα: «Μάτωσε» η θάλασσα στο Καζακστάν
Τι λένε οι επιστήμονες για το περίεργο φαινόμενο

Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν

αφού η θάλασσα έγινε κόκκινη λες και βάφτηκε με αίμα.

Και μπορεί το σκηνικό να θύμιζε ταινία τρόμου, όμως η Κυβέρνηση του Καζακστάν έστειλε αμέσως γεωλόγους για να παρατηρήσουν το περίεργο φαινόμενο οι οποίοι φαίνεται πως κατέληξαν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Παρά την ανησυχητική αρχική εικόνα οι ειδικοί ισχυρίζονται πως το νερό δεν είναι μολυσμένο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο λόγος της αλλαγής του χρώματος είναι ένας τύπος άλγης που παρά την εμφάνισή της δεν προκαλεί κανένα κίνδυνο για τα ψάρια ή τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αυτήν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, που προσπάθησαν να εξηγήσουν επιστημονικά την ερυθρότητα της Κασπίας, δεν υπάρχει καμία απειλή για τη χλωρίδα και τον πληθυσμό, αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο Raushan Tulepova, Επικεφαλής του Τμήματος Εργαστηρίου και Αναλυτικού Ελέγχου του Τμήματος Οικολογίας της Περιφέρειας Μανγκιστάου.


Σύμφωνα και πάλι με τους επιστήμονες η θάλασσα κοκκινίζει επειδή ανθίζουν τα φύκια. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο αντίστοιχη εικόνα είχε καταγραφεί το 2017 και το 2018.

«Τον Ιανουάριο είχαμε ήδη εντοπίσει κόκκινα σημάδια στη θάλασσα, πρόκειται για κόκκινα φύκια. Αν περπατήσει κάποιος κατά μήκος της ακτής θα δει το φυτό αλλά το χειμώνα φαίνεται καλύτερα γιατί ανθίζει», πρόσθεσε ακόμη ο Tulepova.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ