2020-02-11 19:56:07
Φωτογραφία για Γι αυτούς που νομίζουν πως αγαπούν τα ζώα τους
Αναγνωστης: Αγαπητέ γείτονα.

Δεν μισώ τα ζώα συντροφιάς, είχα πολλά στη ζωή μου και τα αγάπησα πολύ. Αλλά… Όταν το σκυλί σου κλεισμένο σε μια άδεια αποθήκη, στο ισόγειο της πολυκατοικίας, γαβγίζει το κάθε τι διερχόμενο ή το κάθε τι που κινείται, ακόμα και τις ώρες της ημέρας που δεν χαρακτηρίζονται ως «κοινής ησυχίας», μπορεί να ενοχλεί κάποιον τριγύρω, τόσο πολύ, που να μετατρέπει την καθημερινότητά του σε κόλαση. Ή τις νύχτες του σε αγωνιώδεις προσπάθειες να κλείσει τα μάτια του, για να μην κυκλοφορεί την επόμενη μέρα σαν ζόμπι.

Και αυτή του την αγωνία οφείλεις να τη σεβαστείς. Όχι επειδή «το λέει ο νόμος», ούτε επειδή «φοβάσαι τις φόλες». Αλλά επειδή επέλεξες να ζήσεις σε μια κυψέλη ανθρώπων και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αλλά όλοι έχουν δικαίωμα να ζουν αρμονικά και υποχρέωση να υποχωρούν όταν η υποχώρηση για τους ίδιους είναι ένα απλό θέμα ρύθμισης, ενώ για τον απέναντι είναι ζήτημα επιβίωσης, ή αν θέλεις ψυχικής ηρεμίας.

Αν λοιπόν ο σκύλος σου ενοχλεί κάποιον που για σένα είναι πολύ δύστροπος, ή καθόλου φιλόζωος, μην κρίνεις εξ ιδίων τις αλλότριες ευαισθησίες. Βρες έναν άλλο χώρο να στεγάσεις το αγαπημένο σου ζώο, ή κοιμήσου ένα βράδυ στην αποθήκη σου για να καταλάβεις τι εννοώ και χάρισε στους γύρω το δικαίωμα της ησυχίας και το κυριότερο ίσως για σένα, νοιώσε πως νοιώθει κι αυτό το άμοιρο ζώο, στη φυλακή του.
Μ Η
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ