2020-02-12 10:45:21
Φωτογραφία για Στ. Πέτσας για μεταναστευτικό: Είναι η ώρα των αποφάσεων
«Έχει τελειώσει η περίοδος των διαπιστώσεων, είναι η ώρα των αποφάσεων», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστών δομών σε πέντε νησιά.

Ο διάλογος δεν πρέπει να είναι άλλοθι αδράνειας, τόνισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε τις περιοχές που επιτάχθηκαν, απομακρυσμένες και μάλλον απαξιωμένες και δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιταχθούν άλλες. «Η ΠΝΠ δεν αφορά καμία άλλη περιοχή παρά τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιταχθούν άλλες περιοχές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη όταν θα αυξηθούν οι ροές. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αναπτυχθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης».

Σημείωσε επίσης ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών του ασύλου θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών, ενώ ανέφερε ότι περιμένουν κατά την διάρκεια του β’ εξαμήνου του 2020 να «ξεδιπλωθεί» το σχέδιο της Ε.Ε. για την ανακατανομή των προσφύγων- μεταναστών. Δεν έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης για ανακατανομή στην ενδοχώρα η οποία δεν θα υπερβαίνει το 1% του πληθυσμού, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.


Αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας, είπε πως έχει διαμηνυθεί στην Άγκυρα πως άλλο πράγμα είναι να παρέχεται στέγη και φαγητό στους ανθρώπους αυτούς και άλλο να χρησιμοποιούνται ως «πολιτικό όπλο» από τον κ. Ερντογάν.

Για τις ΜΚΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης, με την τροπολογία που κατέθεσε, είναι να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι», καθώς υπάρχουν πολλές οργανώσεις που λειτουργούν παρασιτικά και πως σύντομα θα υπάρχουν ονοματεπώνυμα.

Για τα ελληνοτουρκικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η μοναδική εκκρεμότητα είναι η υφαλοκρηπίδα. Για να φτάσουμε στη Χάγη πρέπει πρώτα να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα και να προχωρήσουν τα ΜΟΕ».

ΕΡΤ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ