2020-02-12 12:15:40
Φωτογραφία για Βρέθηκαν επιγραφές ηλικίας 2.500 ετών που επάνω τους είχαν κατάρες και επικλήσεις νεκρών
Η υπόθεση θυμίζει ταινία θρίλερ του Χόλιγουντ και συνέβη στην Αθήνα. Για την ακρίβεια στην υπόγεια Αθήνα, εκεί όπου οι αρχαιολόγοι βρήκαν πλάκες από μόλυβδο ηλικίας 2.500 ετών που επάνω τους είχαν γράψει κατάρες αλλά και έκαναν επικλήσεις στο θεό του κάτω κόσμου να ζωντανέψει τους νεκρούς.

Την ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι σε ένα άδειο πηγάδι στην Αθήνα 6 μέτρα κάτω από τη γη.

Όπως αναφέρει η daily mail βρέθηκαν 30 τέτοιες πλάκες μολύβδου που επάνω τους έχουν κατάρες ("Εύχομαι να μην βρίσκεις ησυχία όταν πεθάνεις") και ξόρκια από τον κάτω κόσμο. Και όλα αυτά ηλικίας 2.500 ετών.

Η ανακάλυψη έγινε στον Κεραμικό και η υπεύθυνη της ανασκαφής, αρχαιολόγος Jutta Stroszeck για λογαριασμό του Γερμανικού αρχαιολογικού Ινστιτούτου είπε πως οι γραμμένες κατάρες δεν έχουν επάνω τους το όνομα εκείνου που τις έγραψε, αλλά μόνο το όνομα εκείνου που θέλουν να πλήξουν.


Εκτός από τα ξόρκια, οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης και άλλα αντικείμενα όπως ποτήρια, δοχεία ανάμειξης κρασιού (κρατήρες), λάμπες από πηλό, γλάστρες, ξύλινα αντικείμενα, κουτί μαρμελάδας, ξύστρα που χρησιμοποιείται από αγγειοπλάστες, ξύλινη τροχαλία, μέρος, καθώς και έναν αριθμό από χάλκινα νομίσματα.

Τέλος βρήκαν οργανικά υπολείμματα από ροδάκινα που σημαίνει ότι όποιος είχε μπει μέσα στο πηγάδι για να αφήσει τις κατάρες του πρέπει να έτρωγε ροδάκινο.

Η αρχαιολόγος εξηγεί πως οι "σκοτεινές" επιγραφές βρέθηκαν σε πηγάδι επειδή οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα πηγάδια είναι πιο κοντά στον κάτω κόσμο.
via
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ