2020-02-12 17:10:50
Φωτογραφία για 13174 - Εκδηλώσεις τιμής στο μακαριστό παπα-Χαράλαμπο Διονυσιάτη στη γενέτειρά του
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο μακαριστό γέροντα παπα-Χαράλαμπο (ο οποίος καταγόταν από το Αρκαδικό Δράμας) προηγουμένου της Ιεράς Μονής αγίου Διονυσίου Αγίου Όρους, στον οποίο είναι αφιερωμένο το εγκόλπιο ημερολόγιο του 2020 της Ιεράς Μητροπόλεώς Δράμας.

Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό αγίου Ευγενίου Αρκαδικού

Δράμας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στον όρθρο, λειτούργησε, κήρυξε το θείο λόγο και τέλεσε το μνημόσυνο στο μακαριστό γέροντα Χαράλαμπο, στον θείο και ανάδοχό του πατέρα Αρσένιο Σπηλαιώτη, στη θεία του Ευπραξία μοναχή, στη μητέρα του Μαριάνθη μοναχή και στον πατέρα του Λεωνίδα, λειτουργούντος και του ηγουμένου της Ιεράς Μονής αγίου Διονυσίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτου Πέτρου.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ελληνικόν Φροντιστήριον Τραπεζούντος», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χαραλάμπους Γαλανοπούλου.


Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος οποίος ανέφερε τις εμπειρίες από την γνωριμία του με τον μακαριστό γέροντα. Ακολούθησε παρουσίαση του ημερολογίου 2020 της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας από τον κ. Τσιανικλίδη Δρ. Θεολογίας και Νομικό. Στη συνέχεια η κ. Μαριάνθη Λαζαρίδου Ιστορικός τέχνης και Αρχαιολόγος ανέπτυξε το θέμα : ¨ Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Αγίου Όρους : Η σημασία της αγιογραφικής τέχνης¨.

Στιγμιότυπα από τη σκληρή ζωή του παπα-Χαράλαμπου ως μοναχού, υποτακτικού στον γέροντα Ιωσήφ τον Σπηλαιώτη και ηγουμένου της Μονής Αγίου Διονυσίου παραουσιάστηκαν στη σύντομη προβολή που ακολούθησε. Στο βήμα ανέβηκε έπειτα ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Πέτρος ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τη ζωή και τους αγώνες του γέροντα Χαραλάμπους Γαλανόπουλου μεταφέροντας και προσωπικές του εμπειρίες.

Την εκδήλωση έκλεισε με ύμνους της εορτής του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Χαραλάμπους χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας και άρχοντος Μελωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αποστόλου Αθιανού.

https://www.orthodoxianewsagency.gr

http://www.imdramas.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ