2020-02-12 22:06:23
Φωτογραφία για ΠΟΥ: Σταθεροποίηση των κρουσμάτων κοροναϊού - Παραμένει ο συναγερμός
Τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Κίνα φαίνεται ότι έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα και ελλοχεύει ο κίνδυνος η επιδημία να πάρει χειρότερη τροπή, προειδοποιούν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η επιδημία μπορεί να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση(θετική ή αρνητική)», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεχεσούς, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη. Η επίβράδυνση των ρυθμών εμφάνισης νέων κρουσμάτων «θα πρέπει να ερμηνευθεί με εξαιρετική προσοχή», σημείωσε.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 44.730 κρούσματα και τουλάχιστον 1.114 θάνατοι έως και σήμερα Τετάρτη. Εκτός Κίνας, τα κρούσματα ανέρχονται σε 441 και ένας θάνατος, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον δόκτωρα Μάικ Ράιαν, εκτελεστικό διευθυντή του προγράμματος επειγόντων περιστατικών του ΠΟΥ, η επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην «τεράστια επιχείρηση δημόσιας υγείας στην Κίνα». Παρότι όμως τα κρούσματα φαίνεται να επιβραδύνονται, οι αρχές πρέπει να μείνουν σε επαγρύπνηση.

«Ευελπιστούμε ο ιός να τεθεί υπό έλεγχο. Δεν μιλάμε ακόμη για αριθμούς ή ημερομηνίες», δήλωσε ο δρ Ράιαν.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ