2020-02-14 22:41:17
Φωτογραφία για Το μέταλλο που ο Τραμπ ποθεί περισσότερο και από τον χρυσό
 To Καίσιο είναι ένα πολύ σπάνιο μέταλλο - Τον Μάιο του 2018, η κυβέρνηση των ΗΠΑ το πρόσθεσε στη λίστα με τα σπανιότερα ορυκτά, μαζί με το Λίθιο και το Ταντάλιο

Η Κίνα έχει το μονοπώλιο σε ένα από τα σημαντικότερα από θέμα στρατηγικής μέταλλα στον πλανήτη, κάτι που κάνει την Ουάσινγκτον αρκετά νευρική.

Ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τα σπάνια μέταλλα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υπάρχουσας τεχνολογίας και του μέλλοντος της τεχνολογίας και ενώ όλοι είναι απασχολημένοι με τον πόλεμο του πετρελαίου και φυσικού αερίου, το Πεκίνο παραμένει στάσιμο καθώς έχει το μονοπώλιο.

Υπάρχουν συνολικά 16 μέταλλα που αποτελούν σπάνια στοιχεία στον κόσμο με την Κίνα να ελέγχει το 96% της παραγωγής.

Ένα από αυτά τα μέταλλα είναι το Καίσιο.

Η αξία του είναι διπλάσια από αυτή του χρυσού (ουγκιά με ουγκιά), και υπάρχουν μόνο 3 ορυχεία καισίου στον κόσμο και είναι όλα στην Κίνα.


Το μόνο ερώτημα είναι κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα για τη Βόρεια Αμερική να πάρει τα χέρια της καίσιο για να βγει από το κινεζικό μονοπώλιο.

Όμως, ενώ υπάρχουν μόνο τρία μεταλλεία καισίου, ο ανταγωνισμός στρέφεται στη νέα προμήθεια.

Και τις πέντε -δυνητικά- πηγές καισίου στην επαρχία Οντάριο του Καναδά κατέχει ένας Καναδός εξερευνητής (West Joe, Tot Lake και Marko), πράγμα που ανεβάζει τις προοπτικές για παραγωγή στη Βόρεια Αμερική.

Πόσο σημαντικό είναι το Καίσιο;

To Καίσιο είναι ένα πολύ σπάνιο μέταλλο. Τον Μάιο του 2018, η κυβέρνηση των ΗΠΑ το πρόσθεσε στη λίστα με τα σπανιότερα ορυκτά, μαζί με το Λίθιο και το Ταντάλιο.

Τα εργαστήρια χρησιμοποιούν ενώσεις του καισίου για οργανική χημεία, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας για θεραπεία του καρκίνου.

Ο κατάλογος των εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών είναι μεγάλος καθώς το καίσιο χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς καταλύτη, τους ενισχυτές γυαλιού και στα συστατικά των φωτοηλεκτρικών κυττάρων, μέχρι ακόμη και στους κρυστάλλους σε μετρητές σπινθηρισμού και στο γκάζι σε σωλήνες κενού.

Πολλή ζήτηση έχει το καίσιο επίσης από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όσον αφορά την παγκόσμια κυριαρχία, είναι το κλειδί. Καθώς μπορεί να συμβάλλει στις υποδομές, και τις λειτουργίες GPS.

Αυτό σημαίνει ότι έχει και σημαντικές αμυντικές εφαρμογές, όπως σε ανιχνευτές υπέρυθρων ακτινών, οπτικά συστήματα, γυαλιά νυχτερινής όρασης και πολλά άλλα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ