2020-02-15 12:04:49
Φωτογραφία για Φωτό από την άσκηση FTX GOLDEN FLEECE_2020
 Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day) της διεθνούς άσκησης «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ 2020» (GOLDEN FLEECE-20).

Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη από 10 έως 14 Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή του Πεδίου Ασκήσεων - Πεδίου Βολής Ασκού Προφήτη και επικεντρώθηκε στη διεξαγωγή Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης και συνδυασμένων επιθετικών ενεργειών με τη χρήση πραγματικών πυρών. Σχεδιάστηκε από το ΓΕΣ και συμμετείχαν δυνάμεις από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Ι Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ) και της ΙΙ Μηχανοκίνητης ΜΠ.

Τις δραστηριότητες της DV Day παρακολούθησε εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Υποστράτηγος Βάσκο Γκιουρκινόβσκι (Vasko Cjurchinovski), εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών και των τοπικών και θρησκευτικών Αρχών, καθώς και αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ