2020-02-15 18:01:20
Φωτογραφία για Στο έλεος της κακοκαιρίας οι δ.ε Ατταβύρου, Αρχαγγέλου | video
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν σήμερα οι δημοτικές ενότητες Ατταβύρου και Αρχαγγέλου.Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης έγιναν κατολισθήσεις, έπεσαν δέντρα στο οδικό δίκτυο δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Στον Αρχάγγελο, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε και πλημμύρισε σπίτια και καταστήματα.

Όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης ΄στη δημοτική ενότητα Ατταβύρου έγιναν κατολισθήσεις και έπεσαν δέντρα . Από τις πτώσεις των δέντρων διεκόπη η ηλεκτροδότηση στον Άγιο Ισίδωρο. Αποκαταστάθηκε μόνο για λίγη ώρα ” Είχα ειδοποίηση από την ΕΛΑΣ ότι πάλι έχουμε πτώση δέντρου στο οδικό δίκτυο”, είπε ο κ. Φλοσκάκης.

Η κοινότητα Άγιος Ισίδωρος παραμένει χωρίς ρεύμα από τις 08:00 το πρωί όπως δήλωσε το μέλος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Αθανάσιος Λυριστής. Προβλήματα αντιμετώπισαν ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, που είναι συνδεμένοι με μηχανήματα . Μια ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τύχει νοσηλείας.


Προβλήματα εξαιτίας κατολισθήσεων και στο οδικό δίκτυο που οδηγεί από τον Αγιο Ισίδωρο στην Έμπωνα.Κατολισθήσεις έγιναν και στην Ελεούσα.

Στη χειρότερη κατάσταση ο Αρχάγγελος αφού ανέβηκε η στάθμη του νερού στον ποταμό και το νερό βγήκε στο δρόμο. Πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια. Κλήθηκε η Πυροσβεστική για την απάντληση των υδάτων.

Κινδύνευσαν τρεις γυναίκες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που ήταν κοντά στο γραφείο του ταχυδρομείου.Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ απεγκλωβίστηκαν.

“Τώρα ανέλαβαν οι ιδιώτες με μηχανήματα για να βοηθήσουν την κατάσταση και να περιοριστεί ο όγκος του νερού”, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νίκος Διμέλης.

Τα βίντεο που τράβηξε η κ. Μοσχάτου και έφθασαν στο skyrodos.gr δείχνουν τι συμβαίνει στον Αρχάγγελο!

Ανέβηκε όμως και η στάθμη του ποταμού στο Χαράκι.

” Ζημίες προκλήθηκαν στους αγροτικούς δρόμους. Από το νερό της βροχής παρασύρθηκαν σωλήνες άρδευσης. Είχαν υποστεί ζημιά από την κακοκαιρία που είχαμε την προηγούμενη χρονιά”, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας κ. Νεκτάριος Μουστακέλης.

Στην περιοχή ο αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου Ιαλυσού κ. Γιώργος Πατσάης για να συνδράμει κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

«Πλημμύρισαν ήδη καταστήματα όπως μου ανέφεραν οι επιχειρηματίες. Η πυροσβεστική είναι στην περιοχή για την απάντληση των υδάτων » , ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Γ Πατσάης που επιτηρεί συνεχώς τις κοινότητες που είναι στην περιοχή ευθύνης του.

Προβλήματα υπήρξαν στην Λάρδο αλλά και στην Λίνδο. Η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για απάντληση υδάτων στην Λίνδο.

‘Στην περιοχή μας πλημμύρισαν καταστήματα. Πρώτα φορά είδαμε τόσο πολύ νερό και λάσπη”, δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λάρδου κ. Γ Καστανίδης.

Στην δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου και ειδικά στις κοινότητες Αρχαγγέλου και Μαλώνας βρίσκεται ήδη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου.
skyrodos
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ