2020-02-16 23:32:02
Φωτογραφία για Η υπουργός Υγείας θα διεκδικήσει τον δήμο του Παρισιού
Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Μπενζαμέν Γκριβό για ανάμιξη σε σεξουαλικό σκάνδαλο

- «Γυναικεία υπόθεση» ο δήμος του Παρισιού με τρεις γυναίκες να τον διεκδικούν - Ορίστηκε, ήδη, ο νέος υπουργός Υγείας

Η Ανιές Μπουζέν θα είναι υποψήφια για τον δήμο της γαλλικής πρωτεύουσας με το κυβερνών κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν La République En Marche (LREM), αντί για τον υποψήφιο Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του, μετά από σεξουαλικό σκάνδαλο. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσύρθηκε από την κούρσα διεκδίκησης του δήμου της Πόλης του Φωτός την Παρασκευή και την Κυριακή ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της υπουργού Υγείας, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην Γαλλία έχουν επιβεβαιωθεί 11 κρούσματα κορωνοϊού και ο πρώτος θάνατος από τον COVID-19 στην Ευρώπη.

«Θα πάω, το θέλω, πάω για να κερδίσω», δήλωσε η Μπουζέν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της και πρόσθεσε πως θα υποβάλλει την παραίτησή της στον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ. «Γνωρίζω πως αυτό το υπουργείο είναι καλά οργανωμένο και θα βρουν έναν αντικαταστάτη που θα αναλάβει τα σημαντικά θέματα», πρόσθεσε η πρώην υπουργός Υγείας.


H υποψήφια δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας γεννήθηκε στο Παρίσι πριν 58 χρόνια, ήταν παντρεμένη με τον Πιερ Φρανσουά Βέιλ, γιο της Γαλλίδας πολιτικού Σιμόν Βέιλ, με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Η Μπουζέν, γιατρός αιματολόγος, ξαναπαντρεύτηκε με τον, επίσης, γιατρό Ιβ Λεβί, ανοσολόγο και διευθυντή στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Έρευνας του Παρισιού (Inserm) από το 2014 μέχρι το 2018.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μπουζέν νέος υπουργός Υγείας ορίστηκε το βράδυ της Κυριακής ο Ολιβιέ Βεράν, γιατρός νευρολόγος και βουλευτής με το κεντρώο κόμμα του Μακρόν στην Ιζέρ, στην νοτιοανατολική Γαλλία.

Η νέα υποψήφια του Μακρόν για τον δήμο του Παρισιού θα αναμετρηθεί με δύο γυναίκες, την σημερινή σοσιαλίστρια δήμαρχο Αν Ινταλγκό, η οποία εξελέγη το 2014 και ήταν η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη γαλλική πρωτεύουσα και με την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών, πρώην ευρωβουλευτή, Ρασιντά Ντατί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ