2012-06-20 00:01:10
Φωτογραφία για Σαν σήμερα βρέθηκε νεκρός ο Μαρσελίνο. Διαβάστε για την απαγωγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο
Ήταν ο "Μαραντόνα του Αιγάλεω". Ο ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας, μόλις 17 ετών, που έπεσε νεκρός από τους απαγωγείς του. Διαβάστε στο planet-greece το χρονικό της ιστορίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο 18 Μαρτίου 1990:  Ο 17χρονος Γιάννης Τσατσάνης, ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας, γνωστός και ως Μαρσελίνο, εξαφανίζεται από το σπίτι του. Δύο μέρες αργότερα, ο πατέρας του δέχεται ένα τηλεφώνημα. Μια άγνωστη αντρική φωνή λέει: «Εδώ ιταλιάνο καλό παιδί». Η γραμμή κλείνει για να ηχήσει, λίγο αργότερα, ξανά το τηλέφωνο: «Θέλουμε 150.000.000 δραχμές για να σου δώσουμε πίσω τον γιο σου». Οι απαγωγείς δίνουν το τηλέφωνο στον Μαρσελίνο. «Μπαμπά, κανόνισε μαζί τους, γιατί δεν θα με ξαναδείς...».

Ο Γιώργος Τσατσάνης, πατέρας του θύματος, είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με εμπορικές συναλλαγές που εκτείνονταν από την Ιταλία ως την Κίνα. Ενώ η τηλεφωνική οδύσσεια συνεχιζόταν επί καιρώ και η μαγνητοφωνημένη φωνή του γιου του ήταν μόνιμη επωδός σε κάθε επικοινωνία, ο πατέρας του Μαρσελίνο μάζεψε 50 εκατομμύρια δραχμές και έκλεισε ραντεβού με τους απαγωγείς στις 21 Απριλίου
. Είχε ειδοποιήσει και την Αστυνομία αλλά δεν ήρθε κανείς. «Εσύ πολύ μιλάς» του είπαν αργότερα. Τραγική κατάληξη αυτής της ιστορίας ήταν η δολοφονία του Μάρσα, του παιδιού που όλοι έλεγαν «Μαραντόνα του Αιγάλεω». Τρεις μήνες μετά την απαγωγή ο θάνατος συμπλήρωσε το εφιαλτικό παζλ. Το σώμα του βρέθηκε θαμμένο σε κοπριές, μέσα σε μια στάνη. Τα μέλη της πολυπληθούς σπείρας, ανάμεσα στους οποίους ο Δημήτρης Αγαπητός, ο Κ. Σπινάρης και ο Τζίνο, συγγενής του θύματος, είχαν κίνητρο το χρήμα. Ο Βασ. Βασιλείου ή Τζίνο ήταν ο «κατάσκοπος» των απαγωγέων, αφού έδινε συνεχώς πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του Μαρσελίνο για τις κινήσεις του πατέρα, για τη συγκέντρωση των χρημάτων που θα έδινε ως λύτρα στους απαγωγείς.

Ύστερα από δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια συνελήφθη στις 29 Μαΐου 2008 στο Νιου Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης ο Δημήτρης Σκαφτούρος, ένας από τους πρωτεργάτες της πρώτης απαγωγής για λίτρα στην Ελλάδα και τελικά δολοφονίας του Μαρσελίνο.

Ο Δ. Σκαφτούρος ήταν ο μοναδικός που διέφευγε από τη συμμορία που διέπραξε το έγκλημα το οποίο συγκλόνισε τότε το Πανελλήνιο και καταζητείτο από τις Ελληνικές αρχές με διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ.

Πριν από δύο χρόνια, το 2006, η Ελληνική Αστυνομία έφτασε κοντά στη σύλληψή του έπειτα από πληροφορίες ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για να γιορτάσει το Πάσχα με συγγενείς του, αλλά και πάλι κατάφερε να διαφύγει. Τελικά εντοπίστηκε στο Νιου Τζέρσεϊ σε συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αμερικανικές και συνελήφθη από Αμερικανούς αστυνομικούς που έκαναν έφοδο στο σπίτι όπου διέμενε.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως η σύλληψη του εγκεφάλου έγινε δύο μόλις χρόνια πριν παραγραφεί το αδίκημα… Ηταν ο τελευταίος άνθρωπος που κατεζητείτο για τη συγκεκριμένη υπόθεση και μάλιστα πριν από δύο χρόνια (το Πάσχα του 2006) όταν ήρθε και πάλι στη χώρα μας για να επισκεφθεί τους δικούς του, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν μια ανάσα από το να τον συλλάβουν. Οι αστυνομικοί είχαν 20 ημέρες πριν τη σύλληψή του μια πληροφορία για το πού βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος και τον συνέλαβαν την ώρα που μετακινείτο από την Νέα Υόρκη στο Νιου Τζέρσεϊ…
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ