2020-02-18 11:22:06
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: Η μειονότητα στη Θράκη ήταν και είναι «τουρκική» - Ελληνοτουρκικά

Ιδιατέρως ενοχλημένος με τον Προκόπη Παυλόπουλο και εξόχως προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με αφορμή δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για την θρησκευτική -και όχι εθνική- μειονότητα της Θράκης, ο Τσαβούσογλου έγραψε στο Twitter:

«Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, αποκάλεσε και πάλι την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι και να λέτε, η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν Τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική..!».

Δείτε και την ανάρτηση του Τσαβούσογλου:

Demokrasi’nin beşiği olduğu söylenen bir ülkenin Cumhurbaşkanı yine Müslüman Türk azınlığa Yunan Müslüman azınlık demiş. Avrupa İnsan Hakları Mahkeme’sinin onca kararına rağmen. Siz ne derseniz deyin; Batı Trakya Türk Azınlığı yüzyıllardır Türk’tü, Türk kalacak..!

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 18, 2020

Κι εδώ η μετάφραση της δήλωσης Τσαβούσογλου στα Αγγλικά:

«The President of a country, which is said to be the cradle of democracy, again called the Muslim Turkish minority a Greek Muslim minority. Despite all the decisions of the European Court of Human Rights. Whatever you say; Western Thrace Turkish Minority has been Turkish for centuries, it will remain Turkish ..!»

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που «εξόργισε» τον Τσαβούσογλου

Ετεροχρονισμένη ήταν η αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 18 Ιανουαρίου -δηλαδή ένα μήνα πριν!- επισκεπτόμενος το  Διδυμότειχο είχε αναφέρει: «Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά, μια είναι η αλήθεια κατά το Διεθνές Δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο. Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο».

Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος είχε αντιδιαστείλει το καθεστώς της Δυτικής Θράκης με εκείνο της Κωνσταντινούπολης, η οποία -όπως τόνισε- είναι Εθνική σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάτι που τόσο οι πρόγονοί μας όσο και οι Θράκες σεβάστηκαν στο ακέραιο.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ