2020-02-20 22:58:27
Φωτογραφία για 13208 - Φωτογραφίες του Αγίου Όρους, πριν 95 χρόνια, από το Ιστορικό Αρχείο της ΧΑΝΘ
       Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης συμπληρώνει το 2021 εκατό χρόνια ζωής και δράσης, από την ίδρυση της, ως κοινωφελές σωματείο, γνωστό παγκοσμίως ως YMCA, με δραστηριότητα σε 120 χώρες και μέλη 64 εκατομμύρια νέους!

Ενόψει αυτής της σημαντικής επετείου, η Χ.Α.Ν.Θ. έθεσε ως στόχο την ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού έργου που προσφέρει στη νεολαία

της χώρας, από το 1921 ως σήμερα, ιδρύοντας ένα Αρχειακό και Ερευνητικό Κέντρο το οποίο θα είναι ανοιχτό για μελέτη και έρευνα σε ιστορικούς και ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία, καθώς και ενδεικτικά τεκμήρια και φωτογραφίες του Αρχείου, έχουν αναρτηθεί στην ειδική σελίδα εκστρατείας της Χ.Α.Ν.Θ. στη διεύθυνση https://ymca.gr/ymca-archives-el/ αλλά και στη σελίδα Facebook («εκστρατεία για το Αρχείο ΧΑΝΘ») και Instagram (ymca_cent).

Θέση στο Αρχείο θα έχει και η αναφορά σε μια προσκυνηματική εκδρομή που πραγματοποίησαν 45 μέλη της Χ.Α.Ν.Θ. τον Απρίλιο του 1925 στο Άγιο Όρος. Ο φωτογράφος, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, ήταν ένας από τα μέλη της αποστολής. Σημειώσεις κράτησε ο θρησκευτικός γραμματέας YMCA Θεσσαλονίκης P. Roccos. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιεύονται στη σελίδα  https://www.europeana.eu/portal/nl/search?q=athos+1925
agioritikesmnimes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ