2020-02-22 09:33:35
Φωτογραφία για Παράνομα τα smartphone app για τις κάμερες ταχύτητας!
 Πέρασε στη Γερμανία μια νέα προσθήκη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία

θεσμοθετεί ως παράνομη τη χρήση οποιασδήποτε εφαρμογής στο smartphone που προειδοποιεί για την παρουσία κάμερας ταχύτητας στο δρόμο.

Πρόκειται για εφαρμογές που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στη χώρα μας και οι οποίες προειδοποιούν τον οδηγό για την ύπαρξη σταθερής κάμερας ταχύτητας σε κάποιο σημείο του δρόμου στον οποίο κινείται.

Μέχρι σήμερα στη Γερμανία η χρήση των applications αυτών επιτρεπόταν, ωστόσο από την προηγούμενη Παρασκευή εντάχθηκε στον Κ.Ο.Κ. της χώρας ως παράνομη η χρήση τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία είχαν υπάρξει αποφάσεις δικαστηρίων στη Γερμανία που είχαν καταστήσει παράνομη τη χρήση τους, ωστόσο πλέον ξεκαθαρίζεται το τοπίο αφού νομοθετήθηκαν και επίσημα.

Όπως μάλιστα διευκρινίζει η σχετική νομοθεσία, δεν απαγορεύεται να έχεις την εφαρμογή στο smartphone σου, όμως δεν επιτρέπεται να τη χρησιμοποιείς. Μάλιστα, η νομοθεσία περιλαμβάνει και τα εργοστασιακά ή μη συστήματα πλοήγησης που έχουν λειτουργία προειδοποίησης για κάμερα ταχύτητας, προβλέποντας την απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής.


Συνεχίζοντας πάντως ο νόμος, αναφέρει ότι η απαγόρευση της χρήσης μιας τέτοιας εφαρμογής αφορά στον οδηγό και όχι στο συνοδηγό, ο οποίος μπορεί μεν να χρησιμοποιεί την εφαρμογή, δεν επιτρέπεται όμως να ενημερώσει τον οδηγό για την ύπαρξη κάμερας ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πρόστιμο, εφόσον αποδειχθεί η χρήση αυτής της εφαρμογής αυτό είναι 75 ευρώ συν 1 πόντος στο point system.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ