2020-02-23 19:00:44
Φωτογραφία για Φορολοταρία-λαχείο με κέρδη έως 100.000 και bonus ακίνητα!
Ισχυρότερα κίνητρα για ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτες και e-banking επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σχεδιάζει να μετατρέψει τη φορολοταρία σε «λαχείο», αφού τα κέρδη μπορούν να φθάσουν για έναν τυχερό πάνω 100.000 ευρώ. Στα χρηματικά ποσά ενδέχεται μάλιστα να προστεθούν ως Bonus για τους τυχερούς και ακίνητα του Δημοσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια με στόχο μα κερδηθεί το στοίχημα είσπραξης εσόδων ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η αλήθεια είναι ότι στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν διαπιστώσει πως το υπάρχον σύστημα της φορολοταρίας έχει κουράσει, το ενδιαφέρον έχει ατονίσει, και ουδείς ασχολείται με το εάν έγινε ή δεν έγινε κλήρωση. Επιπλέον, και το κίνητρο των 1.000 ευρώ αποδεικνύεται μάλλον αδύναμο να «σπρώξει» τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν περισσότερο το «πλαστικό» χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές.


Παράλληλα, οι φορολογούμενοι αντιδρούν στην αύξηση του υποχρεωτικού ορίου στο 30% για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Με αυτά τα δεδομένα, ετοιμάζονται αλλαγές, ώστε και οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν περισσότερο την κάρτα τους, αλλά και τα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί διάταξη στη Βουλή με κίνητρα, προκειμένου οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν περισσότερο τις κάρτες τους στις συναλλαγές που πραγματοποιούν, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις συναλλαγές με επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της φοροδιαφυγής. Αξιωματούχοι του υπουργείου βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τις τράπεζες, προκειμένου να διαπιστωθεί με βάση τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, τι στοιχεία μπορούν να παράσχουν τα πιστωτικά ιδρύματα για τις παρεμβάσεις στη φορολοταρία και στα υπόλοιπα κίνητρα.

Πέντε είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο:

Αύξηση ποσών. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας, ίσως και περισσότεροι νικητές της φορολοταρίας, που θα κερδίζουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ, ώστε να αυξηθούν οι φορολογούμενοι που ζητούν αποδείξεις και μάλιστα από τις επαγγελματικές ομάδες «υψηλού κινδύνου. Σήμερα, 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή το κόστος για το υπουργείο ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Στην περίπτωση που ένας ή 5 φορολογούμενοι κερδίζουν από 100.000 ευρώ, τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να μοιράζονται ισόποσα στους άλλους τυχερούς.

Αποδείξεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, στη νέα φορολοταρία, να μπαίνουν όχι όλες οι αποδείξεις όπως γίνεται σήμερα, αλλά μόνο από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα: κομμωτήρια, συνεργεία, γυμναστήρια, γιατροί, δικηγόροι κτλ.

Ακίνητα. Το ακίνητο που θα βγαίνει στη φορολοταρία θα προέρχεται από αυτά που έχουν κατασχεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Φοροαπαλλαγές. Αυτό το σενάριο προβλέπει την έκπτωση από το εισόδημα πληρωμών σε κάποιες δραστηριότητες υψηλής φοροδιαφυγής.

Διπλές αποδείξεις. Επανέρχεται το σενάριο να μετράει διπλά κάποιος περιορισμένος αριθμός αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ