2020-02-24 03:28:18
Φωτογραφία για Corvette Z06  C6
Η εικονιζόμενη Corvette που ενεπλάκη στο συγκεκριμένο δυστύχημα είναι ένα από τα πιο

χαρακτηριστικά εμβληματικά μοντέλα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας και της αυτοκίνησης γενικότερα. Με τον κωδικό C6, η έκτη γενιά του μοντέλου λανσαρίστηκε το 2005 και παρέμεινε στην αγορά μέχρι το 2013.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την ισχυρότερη εκδοχή της Corvette, την Z06, όπου η ιπποδύναμη και οι επιδόσεις χτυπούν κόκκινο. Το πισωκίνητο αμάξωμα των 1.470 κιλών εφοδιάζεται με ένα μοτέρ βενζίνης V8 χωρητικότητας 7.000 κυβικών εκατοστών. Η απόδοση του βρίσκεται στα 505 άλογα & 637 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά που προκαλούν…τρόμο, η Z06 χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο «δύσκολα» και «δύστροπα» αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί. Και αυτό γιατί οι έντονες τάσεις υπερστροφής και οι απότομες αντιδράσεις του πλαισίου στις αλλαγές πορείας και στις επιταχύνσεις απαιτούν ιδιαίτερες ικανότητες και προσοχή κάτω απ’ όλες τις συνθήκες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που ακόμη και έμπειροι οδηγοί αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο ως «όπλο». Έτσι, ακόμη και με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ενεργοποιημένα, η Corvette Ζ06 απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και εκπαίδευση για να τη χρησιμοποιήσει κάποιος.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ