2020-02-24 16:00:25
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Πέντε νεκροί στην Ιταλία, πάνω από 200 κρούσματα
Κι άλλος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό απεβίωσε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε πέντε.

Οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πάνω από 200 κρούσματα

Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία. Οι αρχές δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς η Ιταλία -από τρία μόλις κρούσματα του νέου κοροναϊού- εξελίχθηκε στο ευρωπαϊκό hotspot κρουσμάτων μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

"Εξεπλάγην από την έκρηξη των περιστατικών", δήλωσε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte στο RAI, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί. "Θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε για να περιορίσουμε την εξάπλωση".

Οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρή καραντίνα σε τουλάχιστον 10 πόλεις στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, με τον περιορισμό να επηρεάζει περισσότερους από 50.000 πολίτες οι οποίοι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τις περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί κρούσματα
. Η πλειοψηφία των πόλεων που είναι σε καραντίνα βρίσκονται νότια του Μιλάνου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες περιφέρειες αντιπροσωπεύουν το 30% της οικονομικής παραγωγής της Ιταλίας.

Μεταξύ των πόλεων στις οποίες έχουν επιβληθεί περιορισμοί είναι οι Betonico, Castiglione D' Adda, Castelgerundo, Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio και Casalpusterlengo.

Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Σχολεία, μουσεία, πανεπιστήμια και κινηματογράφοι έκλεισαν ενώ ακυρώθηκαν δημόσιες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιρικοί αγώνες. Η Σκάλα του Μιλάνου ακύρωσε τις παραστάσεις της ενώ η επίδειξη μόδας του Giorgio Armani πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία αγοραστών και μέσων ενημέρωσης.

Το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, και κανονικά θα ολοκληρωνόταν αύριο έχει ήδη ολοκληρωθεί καθώς η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η πρόσβαση στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα.

Την ίδια ώρα οι Ιταλοί στο Μιλάνο, όπως δείχνουν βίντεο χρηστών του twitter, έχουν σπεύσει στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα αφήνοντας τα περισσότερα ράφια άδεια.

Supermarket in #SanGiuliano (#Milan)

The shelves are empty.#coronavirusitalla #coronavirusitalla #COVID19italia #COVID19 #news pic.twitter.com/j8BQOUWG86
— Christian
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ