2020-02-24 22:04:53
Φωτογραφία για Novartis - Τουλουπάκη: Δεν αποστέλλω τα έγγραφα εκτός αν υπάρξει άδεια από το FBI
H επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να επισημαίνει ότι αν ικανοποιηθεί το

επίμαχο αίτημα της εξεταστικής επιτροπής για αποστολή των απόρρητων εγγράφων, τότε είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ

Ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, την αποστολή απόρρητων εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Aπαντώντας με επιστολή της σε σχετικό αίτημα της εξεταστική επιτροπής, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να επισημαίνει ότι δεν μπορεί να αποστείλει τα έγγραφα που η επιτροπή της ζητά χωρίς την άδεια του FBI. Μάλιστα, φέρεται να υπογραμμίζει σε σχετικό αίτημα της εξεταστικής επιτροπής, πως αν ικανοποιηθεί το επίμαχο αίτημα της εξεταστικής επιτροπής τότε είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως σημειώνει η εισαγγελέας, μπορεί να φέρει τη χώρα μας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση σε διεθνές επίπεδο.


Οι πληροφορίες, αναφέρουν πως η κυρία Τουλουπάκη, αναφέρει στην απάντησή της προς τα μέλη της επιτροπής πως τα επίμαχα έγγραφα του FBI περιέχουν την εξής ρήτρα: «Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο είναι και για σκοπούς πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους σας η σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των κεντρικών γραφείων του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνων.»

Επίσης, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να επικαλείται σύμβαση με τις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή του 2009, στην οποία περιέχονται περιορισμοί στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των ΗΠΑ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ