2020-02-25 03:36:51
Φωτογραφία για Χίλαρι κατά Τραμπ: Είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία
«Κίνδυνο για τη δημοκρατία» χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

η πρώην ΥΠΕΞ και αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον, δικαιολογώντας παράλληλα και την κριτική που ασκεί στο φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

«Θα υποστήριζα τον υποψήφιο του κόμματός μας» όποιος και αν ήταν «επειδή ο πρόεδρος είναι καταφανώς επικίνδυνος για τη δημοκρατία και για το μέλλον μας», είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Η Κλίντον βρέθηκε στη Γερμανία για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Χίλαρι» που αναφέρεται στην ίδια. Απέφυγε όμως να δηλώσει ποιον από τους υποψηφίους προτιμά, λέγοντας ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι.

Ταυτόχρονα όμως η Χίλαρι Κλίντον συνέχισε τις επιθέσεις εναντίον του Μπέρνι Σάντερς ο οποίος κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στη Νεβάδα την Κυριακή. «Ήταν στο Κογκρέσο επί χρόνια, μόνο ένας γερουσιαστής τον στήριζε. Κανείς δεν τον αγαπά, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του, δεν έχει κάνει τίποτα», είπε στις αρχές του έτους. Σήμερα, δικαιολόγησε αυτό το σχόλιο. «Η πολιτική είναι πολεμική τέχνη, λέγονται πολλά πράγματα. Σίγουρα είπαν πολλά για μένα», είπε.


Αναφερόμενη στις κατηγορίες ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ και του Σάντερς, η Κλίντον ζήτησε από όλους να είναι σε «επιφυλακή» απέναντι στην παραπληροφόρηση. «Δεν τίθεται θέμα, εκείνοι που προσπαθούν να αρνηθούν (τη ρωσική παρέμβαση) ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο» είπε, τονίζοντας ότι «ξένες δυνάμεις» θα προσπαθούν ολοένα και πιο συχνά να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Αν δεν προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, καταθέτουμε τα όπλα, αργά αλλά σταθερά και θα χάσουμε τον έλεγχο»κατέληξε.

Την Κλίντον υποδέχτηκαν στο Βερολίνο υποστηρικτές της που ζητούσαν αυτόγραφα αλλά και λίγοι διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα εναντίον της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ