2020-02-25 09:28:07
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα ύποπτα κρούσματα σε Πάτρα και Βέροια
Σήμερα, το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 40χρονου που νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, ενώ πληροφορίες από τοπικά μέσα στη Βέροια μιλούν για ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα.

Στην Πάτρα ο 40χρονος βρέθηκε αρνητικός στη γρίπη, αλλά το γεγονός ότι πριν από 48 ώρες είχε επιστρέψει από την Ιταλία, έθεσε σε επιφυλακή τις αρχές.

Από τον άνδρα που έχει συμπτώματα γρίπης, έχουν ληφθεί δείγματα τα οποία έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. Οι απαντήσεις, κατά πόσο πάσχει από κορονοϊό, αναμένονται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και από τα αποτελέσματα θα κριθούν οι περαιτέρω κινήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στη Βέροια, σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr τα εν λόγω δυο περιστατικά ελέγχονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας, καθώς οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα που ήταν εγκαίρως έτοιμη έξω από το κτίριο του Νοσοκομείου, ενώ υπήρχε ετοιμότητα με όλα τα μέτρα προστασίας (ειδικές στολές, μάσκες κλπ.).


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα. Το ίδιο site αναφέρει, πάντως, επίσης πως οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και τα επόμενα 24ωρα οι δύο νεαροί αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για τον κορωνοϊό στη σκιά των θανάτων και των εκατοντάδων κρουσμάτων στην Ιταλία.

Δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας λόγω του νέου κορονοϊού στην Ιταλία επέμεινε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε για το ζήτημα του ιού στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε και τα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας. Μόνο στην Πάτρα, το 2018, πέρασαν περισσότεροι από 450 χιλιάδες επιβάτες από την Ανκόνα, στη χώρα μας.

Αυξημένη είναι η ετοιμότητα στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ παρά τις πολλές ακυρώσεις, αναστολή δρομολογίων από και προς Ιταλία δεν υπάρχει. Η ανησυχία σε όσους ταξιδεύουν ή επιστρέφουν από την Ιταλία είναι έντονη, με τις αεροπορικές εταιρείες να ενημερώνουν τους επιβάτες πως δέχονται αλλαγές ή ακυρώσεις ταξιδιών, προς τη γειτονική χώρα.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ