2020-02-25 13:02:02
Φωτογραφία για Νέο αίτημα Προανακριτικής για το σύνολο της δικογραφίας Novartis
Αίτημα στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, θα στείλει η Προανακριτική Επιτροπή, ζητώντας το σύνολο της δικογραφίας για τη Novartis. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ι. Μπούγας είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η κα Τουλουπάκη έχει επιλέξει ένα έγγραφο που επίσης αναγράφει ότι πρόκειται για εσωτερική χρήση. «Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Γίνεται επιλογή των εγγράφων που μας αποστέλλονται; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό».

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Θάνος Πλεύρης φέρεται να δήλωσε πως ο κ. Ζαχαρής,  Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει απαντήσει για το αν θα πρέπει να στέλνει η κ. Τουλουπάκη. Δηλαδή αγνοεί την εντολή Ζαχαρή όταν δεν την συμφέρει ενώ προηγουμένως την είχε ζητήσει. Δεν μπορεί η Εισαγγελέας να αρνείται να στείλει έγγραφα.

Κατά τη συνεδρίαση από το Κίνημα Αλλαγής ο Β. Κεγκέρογλου σημείωσε: «Καταθέτουμε στην Επιτροπή επιπλέον αίτημα για αποστολή έξι συγκεκριμένων εγγράφων που αντάλλαξε η Εισαγγελία Διαφθοράς».


Nα σημειωθεί πως η Προανακριτική Επιτροπή έχει ζητήσει να αποσταλεί από την Εισαγγελέα διαφοράς Ελένη Τουλουπάκη το σύνολο της δικογραφίας, συμπεριλαμβανομένων και των εγγράφων του FBI. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ελ. Τουλουπάκη, στη χθεσινή απάντησή της προς το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής αναφέρει ότι τα έγγραφα του FBI περιέχουν την ρήτρα: «Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του Κράτους σας η σε οποιοδήποτε άλλο Κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των Κεντρικών Γραφείων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών».

Να σημειωθεί πως χθες εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» εξέφραζαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα καταθέτει η «Αικατερίνη Κελέση», που επίσης είναι προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας απευθυνόμενος στον Ι. Μπούγα φέρεται να είπε: «Παραβιάζετε τα όρια των αρμοδιοτήτων σας και μετατρέπεστε σε εισηγητή. Χθες δε, σε ''υπερεισηγητή''. Μιλήσατε περισσότερο και από τους τρεις. Άλλα ούτε μια ερώτηση για τον Παπαγγελόπουλο». Για να προσθέσει: «Στη σημερινή εξέταση ''Κελέση'' παρακαλώ να περιοριστείτε στα καθήκοντά σας και να μη διαρρέετε ερωτήσεις που υποβάλετε και διαστρεβλωμένες τις απαντήσεις. Ζητώ να δοθούν τα πρακτικά στο Επιστημονικό Συμβούλιο για να αποφανθεί τα όρια των αρμοδιοτήτων σας».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ