2020-02-25 18:33:09
Φωτογραφία για ΤΑ ΜΑΤ εισέβαλαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ - Πέντε προσαγωγές
Δυνάμεις των ΜΑΤ που νωρίς το απόγευμα της Τρίτης είχαν συμπλακεί με κουκουλοφόρους μπροστά στην ΑΣΟΕΕ, εφόρμησαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου και προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές. Είχαν προηγηθεί επεισόδια με τους κουκουλοφόρους οι οποίοι πετούσαν στους αστυνομικούς πέτρες.

Ενταση επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ καθώς η Αστυνομία εισέβαλε στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ για να αντιμετωπίσει ομάδες κουκουλοφων που έβαλαν φωτιές σε κάδους και επιτίθεντο κατά των ΜΑΤ με καδρόνια, πέτρες και αντικείμενα που ξήλωναν μέσα από το Πανεπιστήμιο.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πατησίων, στο ρεύμα προς Πατήσια, από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Κοδριγκτώνος. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγη μία ομάδα περίπου 70 ατόμων έστησαν οδοφράγματα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Κορωνοϊός : Αναλυτικές οδηγίες προστασίας από τον επικίνδυνο ιό


Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν διάφορα αντικείμενα στον δρόμο και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Στον τόπο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές μονάδες.

Αντιδράσεις για τον ένοπλο αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ

Τα επεισόδια σημειώνονται μία μέρα μετά το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό μέσα στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον αστυνομικό έσπευσαν να δικαιολογήσουν συνάδελφοί του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως κινδύνευε η ζωή του.

«Όταν κινδυνεύει η ζωή του, δηλώνει την ιδιότητά του και δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα να προτάξει το όπλο» είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας. «Ευτυχώς, προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο γιατί σήμερα θα ήταν μακαρίτης» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση του αστυνομικού ενδεδειγμένη.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ