2020-02-26 09:01:15
Φωτογραφία για NΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης
του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου,  ο ελληνικός λαός ανέθεσε στον κ. Τσίπρα την εντολή  να διαχειριστεί το μέλλον της χώρας.

Του ανέθεσε αυτήν την εντολή, ταλαιπωρημένος  από την σκληρή  πενταετή λιτότητα, επειδή είχε ο ίδιος δεσμευτεί, πολιτικά και ηθικά, απέναντι του να διαπραγματευτεί σκληρά για να δώσει  τέλος στη λιτότητα, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και να θέσει σε εφαρμογή το .....κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ύψους 12 δις ευρώ, που θα έφερε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Υπάρχουν αμέτρητα γραπτά, ηχητικά και τηλεοπτικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν, με τον πλέον εναργή τρόπο, τις ως άνω δεσμεύσεις.

 Πέντε μήνες μετά:

-Η Ελλάδα είναι μια χώρα τεχνικά και ουσιαστικά πτωχευμένη.

-Είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που αθέτησε καταβολή δόσης προς το ΔΝΤ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.


-Οι τράπεζες είναι κλειστές και άγνωστον πότε και πως θα επανέλθουν σε στοιχειωδώς επαρκή δραστηριότητα και αυτό δεν είναι κινδυνολογία.

-Οι συνταξιούχοι για πρώτη φορά, εδώ και πολλές δεκαετίες, δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους. Αντιθέτως, ξευτελίστηκαν βάναυσα  έξω από τα πεζοδρόμια των τραπεζών, για μια ...χούφτα ευρώ.

-Ουδεμία εκ των  βασικών υποσχέσεων του κ. Τσίπρα υλοποιήθηκε παρ’ εκτός εκείνων που αφορούσαν στο στενό κομματικό του ακροατήριο.

-Ο κ.Τσίπρας, ο ίδιος προσωπικώς, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σ’ ένα μνημόνιο σκληρής λιτότητος ύψους 8 δις ευρώ, μπροστά στο οποίο το περίφημο email  Χαρδούβελη φαντάζει με...χάδι!

-Το σημαντικότερο προϊόν της χώρας μας, ο τουρισμός, έχει ήδη υποστεί βαρύτατο πλήγμα και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να ανακάμψει για εφέτος.

-H Ελλάδα έχει απομονωθεί διεθνώς, η αξιοπιστία της έχει θρυμματιστεί, η αξιοπρέπεια της έχει καταρρεύσει και προβάλλεται απ’ όλα τα διεθνή ΜΜΕ ως ένας θρασύτατος μπαταχτσής.

Δεν ψηφίστηκε για αυτά  ο κ. Τσίπρας.

Τούτων δοθέντων, είναι ηλείου φαεινότερον,  ότι δεν τίμησε τίμησε  την εντολή που του δόθηκε.

Αν στη θέση του ήταν ένας άλλος Πρωθυπουργός, έχετε καμμιά αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε ήδη...κατασκηνώσει στην Πλατεία Συντάγματος και θα απαιτούσε την...κεφαλή του επι πίνακι;

Παρ’  όλα αυτά, όμως, ο Πρωθυπουργός, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ούτε μια λέξη συγνώμης, οδηγεί τη χώρα σ΄ ένα τραγελαφικό δημοψήφισμα, που προσβάλλει βάναυσα το συνταγματικό μας κεκτημένο, ζητώντας  νέα εντολή προκειμένου να διαπραγματευτεί, άκουσον-άκουσον, μια καλύτερη συμφωνία!

Η .......καλύτερη συμφωνία  του Πρωθυπουργού  ήταν αυτή των 8 δις! Και αν οι εταίροι μας ήταν στοιχειωδώς διαλλακτικοί θα του έλεγαν ΝΑΙ και θα περίμεναν να υλοποιήσει τα υπεσχημένα.

Ομως, με την δραματική επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας (για τη λειτουργία της οποία αμφιβάλλω σοβαρά αν έχουν γνώση ορισμένοι από τους κυβερνώντες) ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει  ότι η βάση πλέον των συζητήσεων με τους εταίρους έχει αλλάξει.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής θα είναι αυστηρότερα. Ο κ. Τσίπρας θα αναπωλεί ακόμα και εκείνο το πακέτο των 8 δις που είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει.

Ο Πρωθυπουργός ζητάει από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ΟΧΙ την Κυριακή επειδή, λέει, ότι αυτό θα ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση.

Ολοι οι εταίροι έχουν ήδη τοποθετηθεί ξεκάθαρα ότι ένα ΟΧΙ θα εκληφθεί ως ένα πρώτο (και ίσως το σημαντικότερο) βήμα εξόδου από την ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαιώνει, αντιθέτως, ότι δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση  η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ. Είναι ο ίδιος που διαβεβαίωνει, στο Μέγαρο Μαξίμου, έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδος, τον Αυστριακό Καγκελάριο, ότι δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος και μετά από 2-3 μέρες το προκήρυξε!

Οι υπουργοί του, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους και λοιδορούσαν, εμας τους...κινδυνολόγους, ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων στις τράπεζες.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, εγγυάται, λέει τις καταθέσει μας στις τράπεζες; Αλήθεια, με ποιόν ακριβώς  τρόπο τις εγγυάται; Υπάρχει κάποιο...απόθεμα το οποίο δεν γνωρίζουμε;

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υπόσχεται, ενισχυμένος με το ΟΧΙ,  να υπογράψει συμφωνία εντός 48 ωρών!

Μα αφού έχει το...μυστικό, γιατί δεν την υπέγραφε και οδήγησε τη χώρα   σ’ αυτόν τον πρωτοφανή εξευτελισμό και τον ελληνικό λαό αντιμέτωπο με έναν νέο διχασμό;

Πόση, λοιπόν, αξία έχουν οι δεσμεύσεις και οι εγγυήσεις του;

Οση και η προεκλογική του ρητορία ότι θα καταργήσει  τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο.

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ!

Οχι επειδή συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών.΄Πρόκειται για μια επώδυνη πρόταση που θα οδηγήσει εκ νέου την οικονομία μας στην ύφεση.

Ομως, αυτή η πρόταση είναι αποτέλεσμα της ...σκληρής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα.

Σιγά να μην τον επιβραβεύσουμε κιόλας!

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

Για να γνωρίζουν οι εταίροι μας ότι εκτός από τις ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα υπάρχει ένας ταλαιπωρημένος λαός, ο οποίος δεν θέλει να μετατραπεί σε παρία, αλλά να παραμείνει στην Ευρώπη. Το λέει άλλωστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ επειδή θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό θα εκληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους εταίρους μας στη νέα συμφωνία.

Μια συμφωνία, που γνωρίζουμε ήδη ότι θα είναι επώδυνη, αλλά είναι προτιμότερη από το σπιράλ της  αβεβαιότητος και της ανασφάλειας που εγκυμονεί το ΟΧΙ.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιατί να ψηφίσω ΟΧΙ;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιατί να ψηφίσω ΟΧΙ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ